Francia bab saláta

2014-07-10

sponsored links


Hozzávalók:
  • 250 g francia bab
  • 2 fõtt tojás
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 paradicsom
  • 50 g házi sonka
  • olívaolaj
  • bors
Elkészítés:
  1. Fõzzük meg a tojásokat (10 perces kemény tojás), majd távolítsuk el héjukat. Amikor kihûlt vágjuk fel.
  2. A babot megpucoljuk: végeit lecsípjük és 2-3 darabba tördeljük a csöveket, ezután forrásban levõ sós vízbe tesszük és kb 5 percig fõzzük (ne legyen teljesen puha, jobb, ha kicsit még roppanós).
  3. A sárgarépát meghámozzuk, hosszúkás vékony darabokra vágjuk, pici olívaolajon egy serpenyõben megpirítjuk, de a babhoz hasonlóan ezt is csak annyira, hogy roppanós maradjon. Közben sózzuk, borsozzuk, amikor kész van, tegyük félre egy tányérra.
  4. A házi sonkából ízlés szerinti mennyiséget vágjunk apróra és picit pirítsuk meg a serpenyõben.
  5. A paradicsomot vágjuk kockákra.
  6. Amikor minden hozzávalót elõkészítettünk, keverjük össze és tálalhatjuk is. 
 

    Megjegyzések, tapasztalatok:
    - Nem probléma, ha nem egyszerre készülnek el a hozzávalók, inkább hidegen tálaljuk.
    - Aki úgy érzi, hogy nem elég fûszeres, bátran ízesítse még egyebekkel, vagy akár öntetet is lehet készíteni hozzá, én szeretem, ha a zöldségek íze dominál.
    - Ne feledkezzünk meg arról, hogy a házi sonka sós.

      Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/07/fran...

      sponsored links

      Keres?s