Forró csoki-t ? ......vagy inkább egy kávé-t ?....

2014-02-04

sponsored links

Bicerin


"Fizetek fõúr, volt egy feketém,....." - így szól az egyik leghíresebb örökzöld dal, az egyetlen magyar világsláger,// Szomorú vasárnap (Gloomy Sunday) szerzõje : Seress Rezsõ  (szöveg: Jávor László,)./ A dalt több mint 100 nyelvre fordították le.


Kávézni  mindennapos  dolog  .....Te napi hány kávét iszol ?
Melyik  a kedvenced? Esspresso,kapuccino,melange ? Hosszú kávé  tejjel ,tejhabbal ,tejszínhabbal ?
Íme egy híres  kávé különlegesség :


Torino specialitása a bicerin, sokáig csak az arisztokraták itala, mivel a hozzávalók ára az alacsonyabb réteg számára megfizethetetlen volt. Valóban egy nemes italról van szó. Elkészítésekor a forró kakaó van alul, arra öntik az eszpresszót, azt megszórják fahéjjal, és végül lassan (a rétegezés miatt) az egészet felöntik tejhabbal. Elegáns, elõkelõ.........

Ez ihlette, valamint  abban a bizonyos klagenfurti  cukrászdában  felszolgált forró csokoládé az én italaimat  ami a csokoládét illetõen változatlan azaz a z olvasztott csokit forró habosított tejjel engedtem fel úgy ,hogy  rétegek elválasztva maradjanak .Az én  kávémban azonban a  kakaót  szintén olvasztott csokoládéval helyettesítettem,erre jött a lefõzött krém kávém amit már kár lett volna habosított tejjel " elrontani "Kevés kakaó porral hintve kínálom midkettõt:



Folytats a blogon ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s