Food Revolution 2014

2014-05-16

sponsored links

10289970_744810358896666_1488483045051513536_n

Jamie Oliver neve mindenkinek ismerõsen cseng, aki kicsit is szeret fõzni. Õ az a kölyökképû angol szakács, aki akár 15 perc alatt is ínycsiklandozó ételt tud az asztalra varázsolni ? és persze mindenkinek meg is mutatja, hogyan. De tud õ ennél többet is.

Néhány éve útjára indította Food Revolution (Kajaforradalom) nevû mozgalmát. Ennek célja legelõször a brit iskolai étkeztetés megreformálása volt. Számûzni akarta a közkonyhákból az elõre csomagolt, egészségtelen ételeket, amelyeket ugyan boldogan fogyasztottak a nebulók, viszont eközben iszonyatosan megnõtt az elhízott gyerekek száma. Sok ellenállásba ütközött, de végül siker koronázta az erõfeszítéseit.

Ezután kiterjesztette kezdeményezését az Egyesült Államokra, ahol köztudottan a legtöbb túlsúlyos, sõt, súlyosan elhízott ember él. Itt nem volt sikeres, valamiért akkora ellenállásba ütközött mind a szülõk, mind a tanárok részérõl, hogy esélye sem volt. Szégyen?

Nekem a legjobban az ?tetszett? az erõfeszítéseirõl készült sorozatban, mikor leültetett egy osztályt, majd felmutogatott különbözõ zöldségeket, amiket nálunk szerintem még az óvodások is ismernek, de nekik fogalmuk sem volt róla, mi az? De ha nem, hát nem. Két évad után feladta.

Viszont ebben az évben, május 16.-án végre nálunk is elindul a Food Revolution (fúd revolúsön). Ez a nap az egészséges ételeké. Fel szeretnénk hívni a figyelmet azokra az alapanyagokra és fogásokra, melyekkel hozzájárulhatunk szervezetünk egészségéhez, mégsem kell lemondanunk a finom ízekrõl.

Ennek jegyében készítettem a következõ ételt.

Körtés pulykaragu petrezselymes árpagyönggyel

DSC_0424s

Hozzávalók 4 fõre:

30 dkg pulykamell

3 körte

3 ág kakukkfû + a díszítéshez

1 kk méz

1 mk fahéj

1 ek olívaolaj

Fél csokor petrezselyem

20 dkg árpagyöngy (gersli)

Só, bors

1 kk vaj



A gerslit feltesszük dupla mennyiségû vízbe fõni. Mikor felforrt, mérsékeljük a lángot, fedõt teszünk rá és kb. 20 perc alatt puhára fõzzük (mint a rizst). A petrezselymet apróra vágjuk, a vajon megfuttatjuk, összeforgatjuk a puha árpagyönggyel.

A pulykát csíkokra, a körtét kis kockákra vágjuk. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyõben, rádobjuk a húst. Kevergetjük, míg kifehéredik. Ekkor hozzáadjuk a körtét, kakukkfûleveleket, fahéjt és mézet. Még kb. 10 percig sütjük idõnként megkeverve.

Tálaláskor egy adag árpagyöngyöt szedünk tányérra, a körtés raguval körítve tálaljuk. Kakukkfûlevelekkel díszítsük.

Zolika segített díszíteni :)

DSC_0425sp


Hasonló bejegyzések:




O
Könnyû nyári ebéd



Változatok egy formára


O
Ronda és finom


DSC_2120s
Tavaszi gyûjtögetés




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s