Fokhagymás pulykaszárny és csirkecomb, párolt zöldségekkel.

2014-05-18

sponsored links

Tegnap vendéget vártam. Tudtam, hogy az illetõ inzulinos diabeteszes és túlsúllyal is küzd. Gondolkodtam, mit készítsek, amibõl bõségesen ehet anélkül, hogy bûnbe esne. Így esett a választásom hagymalevesre, sült baromfira és a párolt zöldségekre. A hagymalevest direkt készítettem, mert egyszer panaszkodott, hogy mennyire szereti, de a családja nem eszi meg, így õ sosem fõz ezt.
A húst sóval, borssal és fokhagymával ízesítettem, zsiradékot nem adtam hozzá, csupán kiolajoztam a tepsit, amiben sütöttem. Lefedtem fóliával és 200 fokos sütõben addig sütöttem amíg megpuhultak a húsok. A zöldségek zöldborsóból, sárgarépából, burgonyából és almából álltak. A zöldborsón kívül én vagdostam õket kb. egyforma kis kockákra. Kevés vajon, enyhén megsózva és pár csepp ételízesítõvel ízesítve pároltam õket puhára. Az almakockákat már akkor adtam hozzá, amikor majdnem jónak találtam a zöldségeket.


Folytats a blogon ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo...

sponsored links

Keres?s