Fokhagymás hátszín gyömbéres spenóttal

2014-01-27

sponsored links

Suanjiansi Bocai Niorou

 
Szokatlanul enyhe volt az idei  január. Szinte tavaszi zsongás a piacon és a kínálat is jobban  hasonlított a  márciusira mint a januárnak megszokottra. Zöld saláták, piros retkek, újhagyma és  spenót is volt bõven a standokon.
 
Természetesen   a spenót hegyek láttán   a mi menünk is  spenótos lett ám ezúttal messze elrugaszkodtam a   megszokott pürétõl .  Kínai menübe került a   friss haragos zöld spenót.
Fokhagymás hátszínt készítettem  gyömbéres spenóttal   
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók :
 
  • 700 g  hátszín
  • 500 g spenót
  • 1 szál  póréhagyma
  • 1 kápia paprika
  • 3 cm-nyi  gyömbér
  • 3 gerezd  fokhagyma
  • chili olaj
  • szezám olaj 
  • bors
  • kukorica keményítõ 
  • soya  szósz 
 
 
 
 
                                                                                                                                                                        A  gondosan elõkészített ( mosott,  megtisztított) hátszínt  vékonyan szeleteljük ,majd  soya szósszal és  szezám olajjal  meglocsoljuk, félretesszük. Pihentetjük.
Sütés elõtt picit sózott kukorica keményítõben megforgatjuk a húsokat. Wokban  szezámolajat  hevítünk,ebben átsütjük a  húsokat,majd félrehúzva az össze lapított fokhagymát és apróra vágott pórét, valamint a   felkockázott  kápia paprikát is átsütjük.Összekeverjük a  hátszínnel. Közben a  spenótot megtisztítjuk,  a levelein maradt pár csepp  vízen  megpároljuk,lecsöpögtetjük,kevés olajon  a  felcsíkozott gyömbért megfutttatjuk, rádobjuk a spenótot, átkeverjük," meghintjük"  chili olajjal, sózzuk,borsozzuk.
Az "ázsiai " tésztát  forró vízben áztatjuk, leszûrjük és tálalunk.
Nyers zöldségeket  kínálunk mellé .  

 
 

Folytats a blogon ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s