Fokhagymakrémleves szardellás pirítóssal

2014-04-08

sponsored links

IMG_6689

A Mindmegette-Lidl gasztrokurzusán Francia esten vettem részt?ez sem most volt már. Viszont emlékszem: várakozásaimat felülmúlta az ételek ízletessége. Pl. errõl a levesrõl sem gondoltam volna sosem, hogy ízleni fog és mégis nagyon bejött! Szóval a lehetõséget magát nyertem és ez már az 5. Mindmegettés kurzusom volt. :)

Nagyon jól esett, hogy már amolyan ?régi ismerõsként? köszöntöttek a fõszerkesztõk és a séf ismételten Sanya volt. Valamiért mindig vele hoz össze a sors, azóta már a zöld diós kurzuson is vele sikerült fõznöm! :D

Elvittem magammal gasztroblogger társamat: a Zsuzsi finomságai blog íróját ? Zsuzsit, mert anno a Varga Gáborral való sütögetésen is nagyon egy húron pendültünk! :D

A meleg elõétel ez a finom kis leves volt.

Leveshez:

6-7 fej egész fokhagyma

1 evõkanál olívaolaj

1 ek vaj

2 szál fehérrépa apró kockákra vágva

2 szál újhagyma felkockázva

2 szál póréhagyma felkockázva

1 burgonya felkockázva apróra

1 liter csirkehúsleves alaplé

1,5 dl tej

1,5 dl tejszín

só, bors

Pirítóshoz:

6 szardella lecsepegtetve, felaprítva

újhagyma zöldjébõl egy kicsi felaprítva

diónyi vaj

pirítós

A pirítós feltéthez egy mozsárban alaposan dolgozzuk össze a szardellát, a hagymát és a vajat. Pépesre. Ezt kenjük majd a pirítósunk tetejére.

170 fokra elõmelegített sütõbe egy rácsra tesszük hámozatlanul az egész fokhagymákat, addig sütjük, amíg meg nem puhul ? kb. 40 percig. Mondjuk én be szoktam csomagolni alufóliába, tetejét meglocsolom kevés olívaolajjal, sózom, borsozom, becsomagolom és úgy sütöm.

Ha kész kihûtjük, majd kinyomkodjuk a puha gerezdeket a héjból.

Kevés olajat és vajat hevítünk, a hagymát kevés sóval megpároljuk. Kevés alaplevet öntünk rá. Mikor elfõtt, rátesszük a zöldséget és felöntjük a maradék lével, tejjel, tejszínnel.

Összerottyantjuk, majd botmixerrel alaposan átmegyünk rajta.

Szardellás pirítóssal tálaljuk.

Nekem nagyon ízlett, Zsuzsinak kevésbé?már ami a szardellás részét illeti. Bár most esett le, hogy mi igencsak kihagytuk a tejet és a tejszínt. :D

A kurzus végén hatalmas LIDL termékekbõl álló pakkot kaptam, plusz a Chefparadetól is egyet. Telis tele volt Deluxe termékekkel! :)

IMG_6706

További képeket a Facebookon a Hogy hol jártam ma? címû albumban találsz.

Csatlakozz hozzám a Facebookon is!


facer


Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/04/08...

sponsored links

Keres?s