Fogyókúrás túrótorta

2014-06-14

sponsored links






Kemény fogyókúra ide vagy oda, az édességrõl nem tudunk lemondani. Szerencsére nem is kell, hiszen el lehet úgy is készíteni a sütiket, hogy az ehetõ, sõt még finom is legyen, csak oda kell figyelni, hogy mibõl készítjük. Persze nyilván nem szabad bezabálni belõle még akkor sem, ha kevesebb cukrot és zsírt tartalmaz.
Most egy olyan túrótortát készítettem, aminek nincs tésztája, ill. kevés és egészségesebb fajta cukorból van. Meleg nyári napokon kifejezetten kellemes az ilyen hûsítõ és enyhén savanykás desszert, ráadásul pofonegyszerû elkészíteni ? annyira, hogy ez már szinte nem is recept. :D


Hozzávalók 17 cm-es tortaformához:

50 dkg zsírszegény túró
3 dl növényi tejszín
8 dkg nyírfacukor
1 ek vanília esszencia
2 citrom reszelt héja
6 lap zselatin
30 dkg málna (vagy bármilyen bogyós gyümölcs, akár vegyesen is)
1 jó ek nyírfacukor

elkészítés:

  1. A túrót tálba tesszük, villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vanília esszenciát és a megmosott citromok lereszelt héját.
  2. A zselatint pár percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és felolvasztjuk 0,5 dl felmelegített tejszínben. Hûlni hagyjuk, majd elkeverjük a túróval.
  3. A zselatinos túrókrémet botmixerrel krémesre kavarjuk.
  4. A többi tejszínt kemény habbá verjük, lazán a túrókrémhez forgatjuk, és a krémet egy kis kapcsos tortaformába simítjuk. Pár órára (vagy másnapig) hûtõbe tesszük, amíg teljesen megdermed.
  5. Ezután lekapcsoljuk róla a sütõforma peremét, tálra tesszük és felszeleteljük.
  6. A málnát megmossuk, a cukorral együtt lábosba tesszük, 1-2 percig fõzzük, majd kihûtjük és a torta mellé kínáljuk.












Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/06/fogyo...

sponsored links

Keres?s