Fish&chips, avagy rántott hal sült krumplival és remuládmártással

2014-12-18

sponsored links


Hogy mennyire hajaz az angolok eredeti fish&chips-ére, nem tudom, de nem is érdekel, hiszen - most kerestem egy kicsit rá - ebbõl is annyiféle létezik, ahány készítõ. Amikor csináltam, én a saját fejem után mentem, nem néztem utána semmiféle receptnek. A mártással nagyon jól harmonizált, bár a család felének nem volt szüksége rá, elég volt a citromlé. :)
A hal ponty volt, nemrégiben fogott, bözödi ponty. Két szép példányt vettünk meg férjem munkatársától, a nagyobbikból lett több, mint 1 kg filé, a kisebbikbõl, illetve a nagyobbik csontos részeibõl halászlevet fõztünk még akkor frissen, a kertben. (Mondjuk, most jöttem rá, hogy bármennyire is szeretem a halat, a halászlé nem az én ízvilágom.)

Fish & chips, avagy rántott hal sült krumplival és remuládmártással

Hozzávalók 5-6 személyre: 1 kg pontyfilé, só, bors, 5 tojás, 5 csapott evõkanál liszt, bõ olaj; a csipszhez: 1 kg krumpli, só, olaj; a mártáshoz: 1/2 dl tej, 1 dl olaj, 1 evõkanál mustár - azaz ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2014/12/f...

sponsored links

Keres?s