Finomfõzelék zabos pulykafasírttal

2014-01-06

sponsored links


Akkor kezdjük a 2014-et fõzelékkel, annál is inkább ,mert az ünnepek alatti finomságok, kissé szorosabbá tették a derékbõséget a ruhámon.
Ráfér a szervezetemre egy kis laza diéta.



Hozzávalók:

  • 1 ü borsó
  • 2 db sárgarépa
  • 1 doboz zsírmentes tejföl
  • ételízesítõ ( nekem házi)
  • olaj
  • 2  kanál keményítõ
  • 250 g pulykahús darálva
  • 100 g zabpehely
  • 1 tojás
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors



Elkészítése:
 A borsót átöblítjük, a répákat megpucoljuk, daraboljuk.
A répát pici olajon átpirítjuk, majd rádobunk egy kanál  keményítõt,
és ezzel is kicsit kevergetjük.
Felöntjük egy fél liter vízzel, és puhára fõzzük.
Amikor már puha, hozzáadjuk a borsót, és behabarjuk a tejföllel, és a maradék sûrítõanyaggal.
Fûszerezzük .

Fasírt: Amíg a zabpelyhet beáztatjuk ételízesítõs vízbe,addig megdinszteljük a hagymát.
          Öszekeverjük a húst, a hagymát, fûszerezzük,kisütjük.


A zab és zabpehely élettani hatásai:
  • A zab tartalmaz gyulladást gátló anyagokat, amelyek védik a patkóbél felszínét
  • Regenerálja az idegeket
  • A zab rugalmas rostanyaga eltávolítja az epesavat, amely különben koleszterinné alakulna át
  • Javasolt keringési, bõr, emésztési panaszoknál
  • A zabkása segíti a vér koleszterin szintjének csökkentését, mivel igen gazdag vízben oldható rostokban
  • Cukorbetegek is fogyaszthatják bátran, mivel az étkezés utáni vércukorszint emelkedést lassítja

Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/01/fin...

sponsored links

Keres?s