Finom falatok önkiszolgáló étterem

2012-08-01

sponsored links

Az elsõ tesztelt kifõzde a Mester utca 48-52. szám alatti társasház földszintjén lévõ Finom falatok önkiszolgáló étterem. Nézzük meg mit is tehetünk a tányérunkra ezen a helyen.

A hely hozza azt, amit egy ebédelõ helytõl elvárhat az ember. Az utcáról könnyen észrevehetõ, nagy üvegablakokkal, mint minden másik ebben a blokkban. A hely nem túlságosan nagy, de az elrendezése lehetõvé teszi, hogy sok asztal beférjen, és még így is kényelmesen el lehet férni. Bár hozzá kell tennem, még nem láttam úgy a helyet, hogy tele volt, olyankor nem tudom, mennyire lehet férni.
Belsõ tér: teljesen egyszerû, semmi csicsa, a célnak pont megfelelõ.
Választék: ezzel semmi probléma, kellõ mennyiségû étel van minden nap, vannak állandó résztvevõk, de folyamatosan cserélõdõ ételek is.
Ár: no, hát itt már annyira nem fényes a helyzet. Bár a város belsõbb részén lévõ helyekhez képest még mindig olcsóbb, viszont a húsételeket dráglom.
Ételek: az ízek és az adagok is rendben vannak, pont megfelelõ egy kifõzdének.
Araniel ebédje: barackos csirkemell steakburgonyával
Edmond ebédje: zúzapörkölt tarhonyával és gyümölcskrém
A csirkemell finom volt, a barack íze jól ment a húshoz, ami kellemesen fûszerezett. A husin besamel mártás is volt, ez viszont elég ízetlenre sikerült. A tetejére jött a barack, ami szerintem konzerv ellenére is finom és bõséges, majd az egészre rásütöttek egy nagyobb adag sajtot. Az egész így egyben meglehetõsen finomra sikerült. A krumplival nem volt különösebb gond, egy kicsit kihûlt, de amúgy rendben volt.
Edmond pörijébe is belekóstoltam, ez kicsit lecsósabb volt, mint amit én szoktam készíteni, de ez nem okozott problémát. Az már inkább, hogy az amúgy finom pörin nagyon kiérzõdött, hogy valamilyen adalékanyaggal készült, ami talán gulyáskrém esetleg pörkölt szaft kocka formájában kerülhetett az ételbe és ez az íz eléggé kiérzõdött.
A gyümölcskrém azt hiszem vaníliapuding lehetett, talán barackdarabokkal, egy kis tejszínhabbal. Ez nagyon ízlett.
A hely pozitívuma, hogy az asztalokon van egy kancsó víz és a hely légkondicionált, így kellemesen meg lehet ebédelni.  A személyzet kérésre tud ajánlani és ismeri a pultban lévõ ételeket, nem csak eladja õket. Ami viszont nem tetszett, hogy a tálcának szaga volt, talán még a pohárnak is. Mint amit mosogatólében mostak volna el és öblítés nélkül száradt volna meg. Menü általában kettõ van, az olcsóbbik 820 Ft. Szerintem nem éri meg, mert(legalábbis aznap) nem volt benne semmi extra, csontleves, vagy paradicsom, rántott vagy natúr szelet, körettel. Ennyi pénzért sokkal finomabbat is lehet enni máshol. Lehet, hogy csak túl régi volt már a tálca és nagyon beitta a szagokat, de azért annyira nem volt kellemes. Igaz itt nem kérdeztem meg elõre a fényképezést, mert nem gondoltam, hogy ez probléma, így a pultos srác rám szólt, hogy ne fényképezzek. Aznap amúgy nem tûnt túl barátságosnak.

Értékelés: 10/6

A két köretért, a két fõételért és az egy desszertért fizettünk 2500 Ft-ot.

Edmond értékelése

Én gyakran szoktam itt kajálni, bár ez leginkább annak tudható be, hogy elég közel van, szóval nem a finom ízek, vagy az ár miatt, mert ilyen tekintetben nem a legjobb. Az ételekkel nincsen különösebb gond, nem rosszak, de nem is kiemelkedõek. Gyakran sósabbak a kelleténél. A választék megfelelõ, bárki talál magának neki tetszõ ételt, de néha elõfordul, hogy nincs hozzá illõ köret egy-egy fogáshoz. Ha nagyon sietünk, és arra járunk (és nincs kedvünk kínai kaját enni), akkor kielégítõ választás egy ebédre, de amúgy bõven találunk jobbat a környéken.

10/6

Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket



Folytats a blogon ... https://araniel.wordpress.com/2012/08...

sponsored links

Keres?s