Fetás quinoa saláta édesburgonyával

2014-06-05

sponsored links

Quinoa saláta2.jpg

 

 

 A tegnapi bejegyzésemben említett sajtótájékoztatón, ahol számomra a fõfogás a mandulás csokitorta lett, ez volt az egyik elõétel. Az összetevõk szintén a Tesco új kínálatából származtak (ételintoleranciában vagy cukorbetegségben érintettek, valamint a bio élelmiszereket fogyasztók számára hozták létre, több mint 500 terméket tartalmaz - ezek csak részben saját márkás, nagyrészt más, ismert gyártóktól származó készítmények), és a Büfé Budapest készítette el õket. 

 

 

Quinoa saláta

 

Hozzávalók:

2 db közepes édesburgonya

110 ml bio olivaolaj (Tesco Organic Extra szûz olivaolaj)

200 g basmati rizs és vadrizs keverve, külön fõzve (Tesco Organic Basmati rizs)

200 g bio quinoa (Naturfood)

4 gerezd fokhagyma

friss zsálya

oregano

2 ek lime leve

2 lime lereszelt héja

menta

160g feta sajt

 

Az édesburgonyát felkockázom, meglocsolom olivaolajjal, sózom, borsozom. 180 °C -on puhára sütöm, majd félreteszem hûlni. Megfõzöm a rizst és azt is félreteszem hûlni. A quinoát mosás után kétszeres mennyiségû vízben kell megfõzni, kb. 15-20 perc után, mire az összes folyadékot elfõtte, készül el (ha kissé megpirítjuk fõzés elõtt, enyhén diós íze lesz,ami jót tesz a salátáknak). A fokhagymát sütõben kevés olivaolajjal meglocsolva puhára sütöm, kihûtöm, majd kitolom a gerezdeket a héjából. A fûszernövényeket felaprítom. Mindent összekeverünk, és nagyon örülünk a végeredménynek. :-)

 

 

Quinoa saláta.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/06/05/fe...

sponsored links

Keres?s