Fetás görögdinnye saláta

2014-07-24

sponsored links









Forró nyári napokon nincs jobb, mint egy üdítõen frissítõ salátával kiülni a teraszra vagy egy árnyas fa alá letelepedni vele és jóízûen elfogyasztani azt. A receptet én Nigellától kölcsönöztem, de sok blogon láttam csak fetával és lilahagymával elkészítve is. Aki szereti az édes-sós ízeket, az biztosan nem fog csalódni benne, mert bár kicsit furának tûnhet a hozzávalók összeházasítása, a saláta mégis rendkívül finom. Aki szereti kicsit fûszeresebben, az néhány tekerésnyi borsot is tehet rá. Én a mentát is elhagytam, mert nem szeretem az ízét salátákban, ellenben petrezselyemmel alaposan megszórtam, nagyon jó vízhajtó hatása van. Csak azt tudom mondani, hogy meg kell kóstolni, ízlelgetni, ... és aztán rájárni, míg el nem fogy.

Elkészítési idõ: 15 perc
Pihentetés: 1-2 óra

Hozzávalók:

  • 1,5 kg édes görögdinnye
  • 2 citrom (eredetileg lime)
  • 1 lilahagyma
  • 25 dkg feta
  • 10 dkg kimagozott fekete olajbogyó
  • kevés extra szûz olívaolaj
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor friss menta (elhagytam)
  • kevés frissen õrölt bors (elhagytam)

Elkészítése:

  1. A lilahagymát vékony félkarikákra vágjuk, meglocsoljuk a kifacsart citrom levével, kicsit állni hagyjuk.
  2. A görögdinnye magjait kiszedjük, a húsát nagyobb, de falatnyi darabokra vágjuk, a fetát is hasonló darabokra aprítjuk.
  3. A dinnyét és a fetát egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a lilahagymát a citromlével együtt, a felaprított olajbogyót, a durvára tépkedett petrezselyemleveleket és mentát.
  4. Meglocsoljuk az olívaolajjal, meghintjük kevés frissen õrölt borssal, az egészet óvatosan összeforgatjuk
  5. Néhány órára hûtõbe tesszük, hogy összeérjenek az ízei, jó hidegen tálaljuk.      










Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2014/07/fet...

sponsored links

Keres?s