Feta sajt krém grillezett paprikával

2014-07-31

sponsored links



A szokásos "mitkenjünkakenyérre" kapcsán jöhetett létre ez a recept. :-) A feta sajtot nagyon szeretjük, a sült paprikát szintén és nagyon jól összepasszoltak mint ez utóbb kiderült! Az a kevéske, ami másnapra maradt belõle még finomabb volt, hiszen volt idejük összeérni az ízeknek még inkább és nagyon jó krémes állagú lett.
Nekem csípõsen még jobban ízlett, de eredetileg nem úgy készítettem, az késõbb került hozzá.
Friss zöldségekkel és pirítóssal, ropogós kenyérrel kiváló reggeli vagy vacsora is lehet belõle. Akár paradicsom, paprika töltésére is el tudom képzelni.

Hozzávalók:
25 dkg feta sajt
kb 1,5 dl natúr joghurt
2 darab kápia paprika
õrölt bors
egy evõkanálnyi apróra szeletelt metélõhagyma

A paprikákat megmosom, szárazra törlöm, majd meggrillezem vagy megsütöm. (Akár szabad tûzön, akár a konyhában is grillezhetem - még a gázrózsa felett is meg lehet "pörkölni" egy spéci fogókával, hogy magunkat ne égessük meg vele - serpenyõben vagy a sütõben is akár. Ez utóbbi esetben érdemes egy kicsit megszurkálni a paprikát). A cél, hogy fekete legyen a paprikák héja, amihez nem is kell sok idõ. Egy tálba téve, folpackkal lefedve hagyom 10-15 percet és ezután könnyen eltávolítható a héja. Kimagozom és nagyon apróra felkockázom.
A sajtot a joghurttal botmixerrel összekeverem. A joghurtot érdemes fokozatosan adagolni hozzá, így a megfelelõ állagot is be tudjuk állítani.
Belekeverem (már nem botmixerrel) a paprikát, a metélõhagymát és frissen õrölt borssal ízesítem.
Tálalásig hûtõben tárolom.


Folytats a blogon ... recepteszter.blogspot.com/2014/07/fet...

sponsored links

Keres?s