Fet?s s?t?t?ksal?ta

2022-11-12

sponsored links



?????????????????????????????????????????
Hozz?val?k:
b ?   2   k g   k a n a d a i   s ? t ? t ? k   ( s o n k a t ? k )
1   l i l a   h a g y m a
s ?
f r i s s e n   ? r ? l t   t a r k a   b o r s
2   e v ? k a n ? l   o l ? v a o l a j
az ?ntethez:
2   e v ? k a n ? l   o l ? v a o l a j
1   e v ? k a n ? l   f e h ? r b o r e c e t
1   t e ? s k a n ? l   m ? z
1   t e ? s k a n ? l   ? r ? l t   r ? m a i   k ? m ? n y
1   k ? v ? s k a n ? l   f o k h a g y m a - g r a n u l ? t u m
a t?lal?shoz:
a p r ? t o t t   p e t r e z s e l y e m z ? l d
1 5 0   g   f e t a   s a j t
????????????????????????????????????????

A s?t?t?k?t megmossuk, a v?geit lev?gjuk, majd el?sz?r keresztben, ut?na hossz?ban is kett?v?gjuk. Mindegyiket megh?mozzuk, az als? fel?b?l elt?vol?tjuk a bels?, magos r?szt. A z?lds?gh?st 3?4 mm v?kony szeletekre v?gjuk, nagy t?lba halmozzuk. A lila hagym?t megpucoljuk, v?kony karik?kra szelj?k, a t?kh?z adjuk. S?zzuk, frissen ?r?lt tarka borssal hintj?k, meglocsoljuk az ol?vaolajjal, ?s az eg?szet ?vatosan ?sszeforgatjuk. S?t?pap?rral b?lelt nagy tepsibe egyengetj?k, ?s el?meleg?tett, 210 fokos s?t?ben k?szre s?tj?k. (A s?t?si id? att?l is f?gg, hogy vastagabb vagy v?konyabb r?tegben tudjuk elter?teni a t?k?t, illetve hogy roppan?sabbra vagy ink?bb puh?bbra szeretn?nk k?sz?teni. N?lunk most kb. 1 ?r?t s?lt.)
K?zben elkeverj?k az ol?vaolajat a feh?rborecettel, a m?zzel, a k?m?nnyel ?s a fokhagyma-granul?tummal.
A k?sz t?k?t hagyjuk langyosra h?lni, majd nagyobb lap?tkan?llal ?vatosan t?lc?ra szedj?k. Meglocsojuk az ?ntettel, meghintj?k frissen apr?tott petrezselyemz?lddel ?s r?morzsoljuk a feta sajtot. S?lt h?sok k?retek?nt vagy ?n?ll? fog?sk?nt t?laljuk.



Folytats a blogon ... https://hankka.blogspot.com/2022/11/f...

sponsored links

Keres?s