Fermentált dinnyehéj (paleo)

2017-07-25

sponsored links








Meg kell mondjam nagyon szkeptikus voltam, azzal kapcsolatban, hogy a dinnyehéjból finom savanyúság lesz majd, de szerencsére tévedtem. Mire beért hajszálra kovászos uborka íze lett. Elég nagy 14 kiló körüli dinnyénk volt aminek a héjával 2 háromliteres üveg is megtelt, szóval egy darabig kitart majd. :)

Hozzávalók egy 3 literes üveghez:

kb. egy nagyobb dinnye héjának a fele
1/2 liter szénsavmentes ásványvíz
2-3 evõkanál só
1 csokor kapor
8-10 szem fekete bors 
2 kisebb babérlevél
3-4 gerezd fokhagyma


Az üveg aljára rakjuk a megmosott kaprot, erre rakjuk állítgatva, a megtisztított, kockára vágott dinnyehéjat, miközben beleszórjuk a borsot, a fokhagymát, 2 evõkanálnyi sót és a babérlevelet is. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi az egészet teljesen ellepi. Az üveg tetejére tányért teszünk vagy ráhajtjuk a csatos tetõt, tehát nem kell légmentesen lezárni. Meleg, de a tûzõ naptól védett helyen 4-5 napig érleljük (amikor zavaros lesz a lé már jó), behûtve fogyasztjuk. Az elsõ nap elteltével érdemes a lét megkóstolni, ha nem elég sós még adhatunk hozzá ízlés szerint.

Tipp: Ha van kovászos uborka vagy savanyú káposzta lénk szûrjük le, félig öntsük fel azzal víz helyett az üveget, majd még annyi vizet adjunk hozzá, ami ellepi a dinnyét. Gyorsabban beindul a fermentáció. 2-3 nap alatt beérik a savanyúság.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s