Ferdinánd tekercs

2014-07-19

sponsored links

Hozzávalók :
Tészta : 40 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 2 dl tej, 2 ek cukor, csipet só, 3 tojás sárgája, 8 dkg vaj.
Kenéshez : 10 dkg vaj, 14 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor
Öntet : 2 dl tejszín, 2 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor
A sütõedény kenéséhez 2 dkg vaj, 2 ek cukor
A tészta lekenéséhez : 4 dkg vaj

Elkészítése :
A tészta hozzávalóiból lágy kelt tésztát gyúrunk, majd kelesztjük 40 percig. Amikor megkelt kinyújtjuk kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra. Megkenjük a vaj és a cukrok keverékével, amit elõbb habosra keverünk. Feltekerjük és 3 cm-es darabokra vágjuk.
A tortaformát vagy lábost kikenjük vajjal és megszórjuk a cukorral, majd erre ültetjük, nem túl szorosan a tésztatekercseket, amiket elõtte olvasztott vajjal körbekenünk. Hagyjuk pihenni 30 percig.
A sütõt elõmelegítjük 190 fokra, majd az edény elõször letakarva betesszük a sütõbe. 20 perc elteltével a kikevert öntet felét ráöntjük, és már fedõ nélkül tesszük be sülni. 20 percig sütjük még, félidõben ráöntjük az öntet másik felét is.



Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2014/07/ferd...

sponsored links

Keres?s