Felvágott helyett - kacsa

2014-05-06

sponsored links

A Bosnyák téri piacon szép kupac kacsaszárnytõ kellette magát kedvenc csirkésemnél. 


Néhány darab beugrott a kosaramba, otthon pedig mosás és epillálás után a fazékba. Sós, zöldséges vízben megfõztem a kacsa szárnytöveket, majd a csontról aprólékos munkával leszedegettem a húst.

A kertbõl frissen felhúztam egy csokor újhagymát, melyet feldaraboltam.


Libazsíron a hús- és a hagymadarabokat összesütöttem.


A pirosra sült húsdarabokat apróra vágtam, sóztam, borsoztam; majd a zsírral összekeverve tálkákba töltöttem. Felszeletelt, friss hagymával díszítettem.



Hûtõben várta a másnap reggelt, amikor pirítós kenyeret kapott kísérõjéül.


Nagyon finom és variálható alternatíva a bolti felvágottaknak.

Folytats a blogon ... muskatlibufe.blogspot.com/2014/05/fel...

sponsored links

Keres?s