Feketeerdõ torta

2014-03-30

sponsored links

Na, erre a tortára büszke voltam, hogy milyen szépen sikerült.:D Ez nem itthonra készült, azért nagyobb a mérete. Apa tanszéki karácsonyi bulijára sütöttem (igen, már régóta pihen a feltöltendõ bejegyzések között), állítólag sokan ezt rohamozták meg elõször.:)
Ez is tétel volt, mondjuk, ha itthon készíteném, akkor a két krémet lecserélném, a csokis csokival lenne készítve, a tejszínhabos meg egy kis pudinggal.



Hozzávalók

Piskóta:
  • 6 tojás 
  • 12 dkg cukor 
  • 11 dkg liszt 
  • 1 dkg kakaópor

Krém:
  • csokis tejszínhabkrém: 40 dkg tejszínhab kevés kakaóporral és porcukorral ízesítve
  •  cseresznyepálinkával ízesített tejszínhab (40 dkg)
  • cseresznyepálinkával ízesített meggypuding (15 dkg): besûrítjük a meggybefõtt levét (1 literhez 4 dkg krémpor), és összekeverjük a meggyel

Elkészítés
  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a kétharmad cukrot, habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjét háromnegyedik felverjük habnak, hozzáadjuk a maradék egyharmad cukrot, kemény habbá verjük.
  3. Kevés tojáshabot beleteszünk a sárgájás masszába, a maradék tojáshabot óvatosan beleforgatjuk, hozzáadjuk az átszitált lisztet, a kakaóport, fakanállal elkeverjük óvatosan.
  4. Papírozott sütõlemezen, 180-190 fokon, enyhén gõzõs/gõzmentes sütõben 3 lapot sütünk. Leszórjuk liszttel, megfordítjuk.
  5. A krémeket 3 habzsákba beletöltjük. Az alsó piskótalapra a krémeket elhelyezzük kör alakban: kívülrõl csokis, fehér, meggypuding, csokis. Utána egyet elcsúszik a krém: fehér, csokis, meggy puding, fehér.
  6. Csokoládékrémmel bevonjuk, dermesztjük. Oldalát csokoládéforgácsba panírozzuk. Szeletenként tejszínhabbal díszítjük, a torta közepét leszórjuk csokoládéforgáccsal.

Folytats a blogon ... florakonyha.blogspot.com/2014/03/feke...

sponsored links

Keres?s