Fehér csokoládéval Csurgatott Csokoládétorta
sponsored links
Hozzávalók egy 15 cm-es tortához:
15 cm-es kerek tortaforma
3 db egész tojás
6 evõkanál hideg víz
A tojás súlyának megfelelõ: cukor és liszt
1 kávéskanál sütõpor
1 teáskanál kakaópor
Hozzávalók a csokoládés krémhez:
25 dkg mascarpone
3 dl. habtejszín
10 g. instant zselatin fix por
10 dkg étcsokoládé + 1 teáskanál olaj
5 dkg reszelt étcsokoládé
Hozzávalók a torta díszítéséhez:
10 dkg fehér csokoládé
1 teáskanál olaj
3 db habkarika
4 db csokoládés bonbon
6 db diannás cukor
1 db pilóta keksz
4 db csokoládés ostyarúd
pár szem mandula
Elkészítése:
Melegítsük elõ a sütõt.160 fokra,gáznál 1-2 fokozat között.
Mérjük meg az egész tojásokat és jegyezzük fel a súlyukat.
Üssük fel egy tálba.Adjuk hozzá a vizet és a tojások súlyával megegyezõ cukrot.
Egy gépi habverõvel verjük fel jó habosra. Akkor jó ha a masszánk selymes és kifehéredik.
Mérjük ki a tojások súlyával megegyezõ lisztet és keverjük össze a sütõporral.
Egy fakanál segítségével keverjük bele a tojásos masszába.
A tortaforma aljába vágjunk egy beleillõ kör szilikonos sütõpapírt és öntsük bele a kész piskótatésztát. Tegyük be a sütõbe és süssük tûpróbáig.
Sütési idõ kb. 25 30 perc,de ez az idõ mindig függ a sütõ milyenségétõl.
Akkor jó,ha beleszúrunk egy hústût és amikor kihúzzuk akkor nem lesz ragacsos!
Ha ragacsos akkor süssük tovább.
Az elkészült tortát hagyjuk a formában kihûlni,majd vágjuk az oldalánál körbe és emeljük ki belõle.
A papíros része,vagyis az alja lesz a tortánk teteje. Vágjuk egyenlõ három részre.
Készítsük el a krémünket.
A tejszínt verjük fel az expressz zselatinnal. Kis adagokban keverjük hozzá a mascarponét,és az olajjal együtt felolvasztott langyosra kihûlt csokoládét és a reszelt csokoládét.Adjuk hozzá a vanília kivonatot és együtt is habosítsuk fel. Az így elkészült krémet háromnegyedrészét töltsük be a tortalapok közzé.Tegyünk félre három evõkanál krémet. A maradékkal vonjuk be a torta oldalát és tetejét egyenletesen, és tegyük be a hûtõbe legalább 3 órára,vagy a mélyhûtõbe 1 órára dermedni.
A díszítéshez,olvasszuk fel a fehér csokoládét az olajjal és hûtsük ki langyosra.
Vegyük elõ a tortát. A félre rakott krémmel tuffoljuk körbe a torta tetejét.
Egy kanál vagy egy toppingadagoló flakon segítségével csorgassuk rá a csokoládét a tuffok mellett,úgy hogy kissé folyjon le az oldalán is a csokoládé.
Díszítsük a tetejét félbe vágott pilóta keksszel, bonbonokkal, mandulákkal és a habkarikákkal.
Tegyük a hûtõbe legalább két órára,majd egy meleg késsel szeleteljük fel.
Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei
Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresõben könnyen megkereshetõek!
Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresõben könnyen megkereshetõek!
Örömmel értesítelek benneteket, hogy a Borsodi Nyomda közremûködésével megjelent az elsõ limitált példányszámú süteményes füzetem. A kiadványban a ti általatok legtöbbször olvasott sütemény receptek kaptak helyet. A süteményesfüzet, 14 receptet tartalmaz színes illusztrált fotókkal 22 oldalon. A 5 -ös méretben ,küllemét tekintve hûen tükrözi a blogom jellegét.
Ha szeretnétek megvásárolni a következõ linkre kattintva megtehetitek.