Fehérrépa lángos

2014-04-28

sponsored links


Nagyon megtetszett ez a recept amikor olvastam, bár voltak kétségeim, hogy ez valóban összehasonlítható-e a lángossal. Végül azt kell mondanom, hogy igen - pedig évente ha egyszer eszem lángost, akkor is lehet, hogy sokat mondok. Éppen ezért volt ez a recept csábító nekem. Lángos, de mégsem. Se liszt, se bõ olaj, szóval nekem megtetszett. A kóstoláskor pedig még inkább.

Hozzávalók: (2 fõre)
3 darab nagyobb méretû fehérrépa
1 tojás (szerintem elfért volna még 1 tojás, akkor lehet, hogy jobban összefogta volna)
1 gerezd fokhagyma

bors
olívaolaj a sütéshez
natúr joghurt és füstölt sajt a tálaláshoz

A fehérrépát meghámozzuk, feldaraboljuk és enyhén sós vízben megfõzzük. Leszûrjük és krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát (vagy nagyon apróra daraboljuk fel) és sóval, õrölt borssal ízesítjük majd hozzáadjuk az enyhén felvert tojást is és alaposan összekeverjük.
Egy teflon serpenyõben felhevítjük az olajat és evõkanálnyi adagokat (érdemes lelapítani egy kicsit õket) halmozunk belõle. Mindkét oldalukat pirosra sütjük és papírtörlõre szedjük õket a tálalás elõtt.
Még melegen, reszelt sajttal és natúr joghurttal tálaljuk.

(recept: PaleoHedonisták)

Folytats a blogon ... recepteszter.blogspot.com/2014/04/feh...

sponsored links

Keres?s