Fehércsokis tejszínhabos cseresznyetorta

2014-06-29

sponsored links

        
Most a lányomnak készítettem ezt a finom gyümölcstortát. Csak a gyümölcsöt választotta ki, minden mást rám  hagyott. Ezúttal egy kávés piskótát sütöttem, amit vajas pudingos krémmel töltöttem, tetejét barackízzel kentem meg, amire nagyon sok kimagolt cseresznyét pakoltam. Aztán mindezekre fehércsokis tejszínhabos krémet halmoztam. Nagyon meg volt elégedve vele az Ünnepelt és nem csak Õ, az egész család is.
         Hozzávalók a kávés piskótalaphoz: 7 tojás, 7 evk. cukor, 2 evk. kakaó, 1 evk. nesszkávé, 7 evk. liszt, 1/2 tasak sütõpor.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, aztán rendre hozzáadjuk a sárgákat, a kakaót, a kávéport, meg a sütõporos lisztet. Egy 28 cm átmérõjû tortaformát sütõpapírral kibélelünk, ebbe töltjük a masszát, majd elõmelegített 180 fokos sütõben készre sütjük.
Ha kihûlt kettévágjuk és vajas pudingos krémmel töltjük.
         Hozzávalók: 500 ml tej, 1 tasak eperízû pudingpor, 200 g cukor, 200 g vaj. Még 200 g keksz.
A pudingot megfõzzük, kihûtjük. A cukrot a vajjal habosra kavarjuk, majd a pudinggal összevegyítjük.
Ezzel a krémmel töltjük be a piskótalapot. Miután felét a krémnek rásímítottuk a piskótára, kis kerek kekszecskékkel rakjuk ki. Erre tesszük a második adag krémet, aztán betakarjuk a második piskótalappal.
Tetejét 2 evk. barackízzel  lekenjük, majd kirakjuk sok sok kimagolt cseresznyével(1 kg).
Rá fehércsokis tejszínhabos krémet símítunk.
         Hozzávalók: 1000 ml tejszín, 500 g fehércsoki, 2 tasak  zselatin.
A tejszínt forráspontig melegítjük, tûzrõl levéve hozzáadjuk a feldarabolt fehércsokit és símára keverjük, kihûtjük. A zselatint 200 ml vízbe áztatjuk, majd mikróban felmelegítjük és úgy töltjük a krémhez. Azonnal a tortára öntjük, másnapig a jégszekrényben pihentetjük. 
Pillecukorral, cseresznyével meg színes bonbonokkal díszítjük.

Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2014/06...

sponsored links

Keres?s