Fehércsokis-málnás táska

2014-01-29

sponsored links

Ropogós, de nem száraz réteslapok között egyszer csak elõbújik az édes fehércsoki, olvadozva, aztán pedig találkozunk egy savanykás málnával és a roppanós kis magjaival. Étcsoki+málna kombót is kipróbáltam, de az nem jött be annyira. És még egy tapasztalatmegosztás: két naposan, megmikrózva is tökéletes. (A két napos megmaradási idõnek az az egyik oka, hogy Ati beteg, és ez a tény onnantól kezdve, hogy nem kívánta az édességet hivatalos is lett. A másik ok pedig az, hogy hülyén nézett volna ki a poszt fotó nélkül, szóval meg kellett hagyni pár darabot, és megvárni a fényszakilag alkalmas idõpontot a fotózásra. Csak ennyi. Normál körülmények között kb. 6-8 órát adok a kis táskáknak, mert mégiscsak frissen sülve az igazi.)



10



A múltkori nutellás-banános minirétesek után annyira belejöttem a tekercselésbe, hogy másnap mexikói tortillatekercseket csináltam vacsira, aztán a kínai vonalat kívántam meg a munkában és tavaszi tekercseket rendeltem a Foodpandáról (annyira cuki az a panda!) ebédre. Szóval tudtam, hogy itt nem lehet vége a rétesorigaminak. A mélyhûtõmben lapulnak fagyasztott, gurulós málnák, úgyhogy a töltelék gyümölcs részén nem gondolkodtam sokat. Ehhez kellett valami ütõset találni. Ahogy fentebb írtam, a 70%-os Callebault étcsokival való párosítás nem jött be: elnyomták egymás ízét, és egy picit fojtogató lett a végeredmény, pedig más összeállításban nagyon is jól szerepel a málna-étcsoki páros. C?est la vie. Arra gondoltam, hogy a nutellás-banános verzióban is tök jó az, hogy a nutella folydogál a rétesben, így most is valami krémet akartam a málna mellé. Olyan barátnõkkel megáldva, akik Brüsszelben és Hollandiában tengetik / tengették napjaikat, nem nehéz olyan szituációba keveredni, hogy van a hûtõdben belga fehércsokikrém, speculoos-os krém, és belga pralinékrém. Ne utáljatok!



24





11



Így kerültek össze a málnák a fehércsokival, azaz a fehércsokikrémmel. Ha pont nincs otthon ilyenünk, akkor se essünk pánikba: kb.10 dkg fehércsokit törjünk kis darabokra és öntsük nyakon fél deci felforralt tejszínnel, és ha még adni szeretnénk az élvezetnek, dobjunk bele egy kis/nagy kanál vajat. Keverjük el, és készen is lesz a fehércsokikrémünk. ;) Most, hogy már patakokban folyik a nyálunk (remélem!), jöjjön a recept:

Hozzávalók:

egy csomag réteslap (megint Aldis, 8 lapos)

vaj + Rama olvasztva (kezdjünk 5-5 dkg-mal, aztán ha elfogyott melegítsünk új adagot)

fehércsokikrém

fagyasztott málna kb. 10 dkg

1 tojás a lekenéshez + porcukor



Attól tartottam, hogy a málna és a fehércsokikrém sütés közben nagyon folyós lesz, ezért a korábbi minitekercsnél egy fokkal bombabiztosabb megoldás kellett. Egyszer régen láttam a tv paprika egy mûsorában indiai kis zöldséges táskákat, samosat. Ezt a hajtogatást használtam most, és tapasztalataim alapján eléggé bombabiztosnak mondható. A cél: a hajtogatás során a tésztacsíkokból egy kis háromszög alakú táskát szeretnénk kapni.

A lényeg itt is, hogy minden lapot kenjünk meg olvasztott vajjal! Itt most 2-2 lapot fektettem egymásra és a következõképpen vágtam fel (5 csíkot kaptam):



fotó 2



Nem kísérlem meg az egyes lépések leírását, mert összegabalyodna a klaviatúrám. Ehelyett készítettem fázisfotókat, remélem ez segíteni fog. Egy-egy táskába egy kiskanálnyi krém és 2 szem málna került. Az elsõ hajtásnál a tölteléket is lenyomkodhatjuk egy kicsit, jól elhelyezkedjenek új helyükön, mi pedig így le tudjuk simítgatni a széleket. Fontos, hogy már az elsõ hajtásnál ragadjon össze az a kis táska!



fotó 3_2



fotó 4_2



Ezt a hajtogatást addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tésztacsík. Az utolsó hajtást jól lelapogatjuk, ?leragasztjuk?. Mehet a sütõpapíros tepsibe. Ha teliraktunk egy tepsit, és lekentük a táskákat a felvert tojással, akkor mehetnek a 190 fokra elõmelegített sütõbe. 10-12 perc kell neki, de figyeljük õket, mert ha már a mézszõke árnyalatból kezdenek átváltani barnulósba, akkor kapjuk ki õket, mert szerintem az ilyen kis réteseknek rosszat tesz az ilyen minimális túlsütés is. A kelleténél sokkal ropogósabb, töredezõsebb lesz, és ezáltal totál száraz.

Porcukrozzuk le a kész példányokat és mentsünk magunkat egyet-kettõt másnapra! ;) Éljen a nassolás és a fehércsoki-málna szerelme!



fotó 1



21








Hasonló bejegyzések:




fotó 1
Szívecske minitorta ? kezdõtõl a haladóig


photo 2
Tripla csokis cupcake


photo 3
Hófödte Oreo golyók


fotó 1
Juhtúrós sajtos rúd




Folytats a blogon ... sutitakarok.cafeblog.hu/2014/01/29/fe...

sponsored links

Keres?s