Fehérboros turbolyaleves

2014-03-17

sponsored links

YI5M9454.jpg

A korán jött tavasz hatására szervezetünk még inkább áhítozik a megújulásra, de a piaci standokon hívogató zöldségfélék sajnos még a melegházból, vagy melegebb éghajlatról érkeznek, így nem tartalmazzák azt a vitamin- és ásványi anyag mennyiséget, amire valójában szükségünk volna. Bármily furcsa, júniusig, míg az elsõ szabadföldi termények fogyaszthatók lesznek, csak gyûjtögetõ életmóddal juthatunk teljes tápértékû "zöldekhez".

A természet azonban sokkal gazdagabban kínálja a tápanyagforrásokat, mint elsõ látásra gondolnánk, ha a lombtalan erdõt járjuk. Valójában ez az idõszak az aljnövényzet kánaánja, hisz miután kizöldellnek a fák, ez a terület nem jut elég fényhez. Késõbb a mezõkön, vízpartokon érdemes keresgélnünk, és a járatlan városlakó ezekre a túrákra jobb, ha felfegyverkezik egy növényhatározóval is. Persze míg egy vidéki embernek szinte a keze ügyében van ez a lehetõség, egy városinak olyan távolinak tûnik. Számukra jó hír, hogy a szemfülesebb piaci árusok és fûszeresek szereznek be belõlük, és a természet ajándékait térítés ellenében megvásárolhatjuk. A gyógynövények alkalmazása a gyógyászatban az elmúlt évtizedekben újra elterjedt, elsõsorban a betegségmegelõzés szolgálatában. Ahogy a szárított fûszer, a szárított gyógynövény is koncentrált formában hordozza a ...

Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/03/17/fe...

sponsored links

Keres?s