Fehérboros retekleves

2014-04-19

sponsored links

Fehérboros retekleves

Ezúttal tényleg reteklevest fõztem, ha már a múltkor mexikói zöldségleves lett belõle. A leveshez a piacon óriási retkeket vettem. Nagyok voltak, de még nem pudvásak. Tudtad, hogy a retek levele is ehetõ? Sokan mégis a zöldségesnél hagyják.

Hozzávalók :

  • 1 csokor óriási hónapos retek levelestül
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db burgonya
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chili paprika
  • 1 szál angol zeller
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 szál zellerlevél
  • 5 szál kakukkfû
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs piros paprika
  • olíva olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 l víz

  • Elkészítés:

    A hagymákat felkarikázom, a zöldjét félreteszem, a fokhagymát aprítom. A retket vastagabb karikákra, a krumplit kockákra vágom. Az angol zellert, a petrezselymet, a zellert darabolom, a leveleket félreteszem, A paradicsomot nyolcadolom. A retek leveleket is feldarabolom.

    Egy fazékban olajon megdinsztelem a hagymákat, majd a zöldségeket. Fûszerezem, majd felöntöm vízzel. Belerakom a kakukkfüvet, s belevágom a chilit. 35 percig fõzöm. Majd hozzáadom a paradicsomot és a retek levelét, s a hagyma zöldjét.10 perc elteltével beleöntöm a bort, s rászórom a petrezselyem és zeller leveleket. Elzárom a tûzhelyet, de az edényt még rajta hagyom hõntartáson, hogy készrefõjjön,

    Tálaláskor merek a levesbõl, s teszek rá egy zellerlevelet.





    Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/04/fehe...

    sponsored links

    Keres?s