Fehér csokis epres muffin

2014-05-20

sponsored links









Hozzávalók: 30 dkg cukor, 2 tojás, 24 dkg liszt, 2-2 dl joghurt és kifõzött kávé, 1 dl olaj, 5 evõkanál kakaó, 2 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál sütõpor, csipetnyi só. A fehér csokis krémhez: 1 dl tejszín, 10 dkg fehér csokoládé. Az epres krémhez: 23 dkg vaj, 2 teáskanál zselatinpor, 4 szem eper, 20 dkg porcukor. A díszítéshez: 2 szem eper szeletekre vágva.
Elkészítése: Elõször elkészítjük a muffin tésztát: összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sót, a sütõport, a szódabikarbónát. A tojásokat a cukorral habosra kikavarjuk. A cukros tojássárgákhoz keverjük az elõzõleg kifõzött és kihûlt kávét. Ehhez a tésztához keverünk 1/3 rész kakaós lisztet. Ezután a tésztához keverjük a joghurtot, majd újból 1/3 rész lisztet. Most az olajat is a tésztához keverjük,végül a maradék lisztes keveréket a tésztához keverjük. A muffinformában elõkészített papírkapszlikba kanalazunk a tésztából, majd elõmelegített sütõben kb. 15-20 perc alatt készre ( tûpróba) sütjük a muffinokat. Ezidõ alatt a fehércsokit megolvasztjuk a tejszínnel, de vigyázzunk, h ne forraljuk fel! A sütõbõl kivett muffinokat hûtõrácsra tesszük, hogy kihûljenek, ezidõ alatt elõkészítjük a krémhez valókat: a vajhoz adjuk a porcukrot és a zselatint 2 evõkanál hideg vízbe áztatjuk. Az epret botmixerrel pûrésítjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd nagyon óvatosan ehhez a krémhez keverjük a nagyon kis lángon feloldott és langyosra hûlt zselatint és az eperpûrét. A kihûlt muffinok tetejét elõször megmártogatjuk a fehércsoki krémben, hagyjuk kissé dermedni, majd az epres krémmel és eper szeletekkel díszítjük. 

 


Folytats a blogon ... konyhatundermese-galedith.blogspot.co...

sponsored links

Keres?s