Farsangi fánk - pótlására

2017-01-17

sponsored links

Itt a farsang, áll a bál - nálunk is, mindenki fánkot akar enni. :) Na, de hagyományos fánkot sütni liszt, tojás, tej és cukor nélkül? Ezzel még én sem próbálkozom. Inkább készítettem egy fánkszerûséget, amit könnyen "el lehet adni" a legválogatósabb gyereknek is.
Ezúttal egyben köszönetet mondanék minden olyan cégnek, vállalkozásnak, amik az utóbbi idõben fantasztikus liszthelyettesítõ keverékeikkel piacra léptek - nagyban megkönnyítik az életet, bár az is igaz, hogy nem minden termék megfelelõ mindenkinek (sõt némelyik az alap GAPS étrendbe nem is építhetõ be), de érdemes kísérletezni, kinél mi válik be.
Ehhez a recepthez a Szafi Free Világos puha kenyér lisztkeveréket használtam fel.
Kockára vágott (már megsütött, de hideg) sütõtökbõl jó két maroknyit tettem egy edénybe (megint nem mértem semmit, bocs), egy negyed biocitrom levét és reszelt héját tettem hozzá, 1 ek. kókuszkrémet, egy pici (kb. 0,5 dl) vizet és egy ek. hidegen sajtolt repceolajat. Botmixerrel pürésítettem és ehhez adtam 4 púpos ek. lisztkeveréket. Jól elkevertem, muffin papírba tettem kisebb, teniszlabdányi gombócokat és elõmelegített sütõben (175 fokon) 20-25 percig sütöttem. Hagytam kihûlni, majd megkóstolva meglepõdtem: jééé, hát ez tiszta fánkjellegû lett! Éljen! :)




Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/JudusSpecialK...

sponsored links

Keres?s