Fahéjas cukorba forgatott perecfánkocskák, sós karamell mártogatóssal

2014-02-27

sponsored links

Fahéjas cukorba forgatott perecfánkocskák, sós karamell mártogatóssal - Homemade Cinnamon Sugar Soft Pretzel Bites with Salted Caramel Dipping Sauce

A neve sem egyszerû, az íze meg végképp nem. Mesésen ropogós fahéjas cukorral borított fánk-perec darabok. Igen igen- fánk és perec együttesen, mert elkészítésénél alkalmazzuk a perecnél jól bevált szódabikarbónás fürösztést. Tehát õrülten jó és izgalmas fõleg a sós karamell mártogatóssal együtt.

3

El sem tudom mondani, mennyire szeretem ezeket a különleges recepteket és ötleteket, amikor több íz keveredik. Ez a recept is amerikából származik európai öltözetben. Mert azt mindenki tudja, hogy az alapanyagok országonként, tájegységenként adottak, így teljesen ugyanazt nem tudjuk elkészíteni. Az ötlet azonban remek, legyetek ti is merészek és lelkesek, hogy ilyen finom süteményeket ízleljetek meg.

1

Hozzávalók:

1 és 1/2 pohár meleg víz

2 ek enyhén barna nádcukor (sima cukor is tökéletes)

2,5 dkg friss élesztõ

6 evõkanál vaj

2 tk só

4 és 1/2  sima liszt

kb 3 liter víz és 2/3 pohár szódabikarbóna a fürösztéshez

fahéjas porcukor a forgatáshoz

Az élesztõt tegyük a meleg cukros vízbe és futtassuk meg, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Dagasszunk rugalmas könnyû tésztát és lefedve egy órát kelesszük. Kelesztés után osszuk 6 részre és sodorjunk vékony rudakat, majd daraboljuk 2 cm darabokra.

Forraljuk fel a vizet adjuk hozzá a szódabikarbónát és fürösszük meg benne a tésztadarabokat kb 30 másodpercig.

Szedjük zsírpapírral ellátott tepsire, kenjük meg felvert tojással és 220 fokra elõmelegített sütõben 8-10 perc alatt süssük aranysárgára.

Még melegen forgassuk meg fahéjas porcukorban.

Tálaljuk a sós karamell öntettel.

2

2 pohár cukor

12 ek vaj

1 pohár tejszín (állati eredetû 30%)

1 ek Maldon só ( nagy szemû, ropogós a legideálisabb a mártáshoz)

Ehhez a cukrot tegyük egy edénybe és lassan olvasszuk meg aranysárgára, világos barnára. Adjuk hozzá a vajat, hagyjuk, hogy elolvadjon benne. Öntsük hozzá a tejszínt és 8-10 percig forraljuk ki.

4



Kis segítség:

1 cup liszt kb 150g

1 cup cukor kb 220 g

1 cup folyadék kb. 2,2 dl

1 cup vaj kb 220 g


Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/02/27/fah...

sponsored links

Keres?s