Fahéjas almafagylalt

2014-07-31

sponsored links

És ismét egy fagylalt, hátha meghozza az igazi nyarat :) Az íze és az illata picit a karácsonyt idézi :) Kedvenc :)


Hozzávalók: 0, 5 liter házi tej, 2 dl habtejszín, 20 dkg cukor, 4 tojássárgája, 1 kg alma, 3 evõkanál cukor, ízlés szerint õrölt fahéj.
Elkészítése: Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelõn lereszeljük. A lereszelt almához fél dl vizet öntünk, hozzáadjuk a fahéjt, alacsony hõfokon, folyamatosan kavargatva puhára pároljuk, míg a leve teljesen elpárolog, az utolsó öt percben hozzáadjuk a cukrot, összeforraljuk, botmixer segítségével pürésítjük, hagyjuk kihûlni.
A tejet a cukorral felforraljuk, levesszük a tûzrõl. A tojássárgákat egy másik edényben jól elhabarjuk, és vékony sugárban hozzákeverjük a forró tejet. Ekkor visszatesszük a tûzre, s folyamatos kavargatás mellett, alacsony hõfokon tejföl sûrûségûre fõzzük. Hideg vízzel teli edénybe állítva kihûtjük. A kihûlt fagyialaphoz hozzáadjuk a kemény habbá vert habtejszínt és a kihûlt almapürét, alaposan összekavarjuk. Egy mûanyag dobozban a fagyasztóba tesszük, félóránként, óránként botmixerrel átkavarva megfagyasztjuk. Ha nincs idõnk kavargatni egy éjszaka alatt nyugodtan fagyasszuk le, reggel vegyük ki, 10 percet hagyjuk kiengedni, utána kavarjuk át, így is tökéletes lesz az állaga.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/07...

sponsored links

Keres?s