Fagyasztott banán bonbon

2014-04-04

sponsored links

Az utóbbi idõk legfinomabb desszertjei lettek ezek a csokis-banánfagyi-falatok. Végtelenül egyszerû, 2 alapvetõ hozzávaló kell hozzá: csoki és banán. Mint egy falat krémes banánjégkrém, roppanós csokiburokban,pont olyan burokban, ami a Magnumon is van, például. Alig tudok vele leállni, egyetlen szerencsém, hogy nem túl sok készült, mert csak kipróbálni akartam. Azt hiszem, állandóan tartani fogok a fagyasztóban,mert enélkül mostmár létezni sem lehet, próbáljátok ki!!! Semmi egészségtelen nincs benne, fogyasszátok nyugodt szívvel, kettesével!

Hozzávalók:
12-14 darabhoz

1 db közepesen érett banán
10 dkg étcsoki ( maradni fog belõle)
1 ek. étolaj
2-3 szem dió
Elkészítés:
1. A banánt karikázzuk fel, kb ujjnyi vastag karikákra, tegyük õket egy kistányérra és mehetnek 1-2 órára a fagyasztóba, míg teljesen meg nem fagynak.
2. A diót durvára törjük, kikészítjük,mert a csoki nagyon gyorsan fog kötni, gyorsan kell majd szórni a bonbonra a diót.
3. A csoki 3/4-ét mikróban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróbb darabokra vágott maradék 1/4 csokit és simára keverjük. Ha nem elég folyós a csoki, pici étolajat tegyünk bele.
4. Kikészítünk egy kistányért, amire sütõpapírt terítünk és jöhetnek a banánok a fagyóból.
5. Egyenként megmártjuk õket a csokiban, a felesleget lecsurgatjuk és a sütõpapíros tányérra helyezzük. Rögtön megszórjuk a durvára vágott dióval. Kb. 1 perc alatt rá is köt a csoki a fagyos banánra és roppanós, jégkrémes csokiburok keletkezik rajta. Megvárhatjuk,hogy szobahõmérsekletûre melegedjen, de szerintem érdemes visszatenni a fagyasztóba és ott tartani fogyasztásig,mert fagyosan sokkal finomabb :)
A díszítésnek csak a fantáziánk szab határt: bármilyen maggal megszórhatjuk, de akár fehér-vagy tejcsokival is áthúzhatjuk a csokiburkot.


Folytats a blogon ... szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s