Fabito pizzéria ? Sonkás, gombás ? Ragus- Mustáros cipó

2014-08-12

sponsored links

Teljesen hitehagyottan pörgettem az éttermek listáját arról, hogy kik szállítanak nekem a bányába ebédet. Egy már tesztelt alanynál maradtam mégpedig a Fabito pizzériánál. Anno egy húsimádó pizzát vállaltam, így ez a kategória felejtõs most. Az étlapon a cipók rovat kezdte el leginkább csiklandozni a fantáziámat, de sajnos a leírás alapján sokkal nem voltam elõrébb, hogy ezek miket is jelentnek.

Hat különbözõ összeállítás közül csemegézhetünk, a legfullosabb a névadó Cipó Fabito, de ebben a nyelv jelenléte kicsit eltántorított így inkább másik hármat választottam. Árukat eltekintve döntöttem a három darab mellett, egy gyanúsan olcsó így nem hiszem, hogy elegendõ lenne ebédre például. Sonkás, gombás – Ragus- Mustáros ez a három lett a szerencsés, nevük egészen beszédes így nincs mit túlmagyarázni rajtuk.

Esztétikai megjelenés: Három egyforma alufóliába tekert csomag, melyeket ha kibontunk olyanok, mint az egypetéjû ikerek. Hõtartó csomagolásuktól megszabadítva õket sem változik sokat a kép, nagyjából mindegyik egyforma egyedül talán kicsit a sütés nyomaiból lehet megkülönböztetni õket. Erõsen ajánlott félbevágni a cipókat, mert úgy legalább azonnal kiderül, hogy melyik-melyik. A leggusztább talán a ragus, de akik tejfölért rajonganak azoknak is teljesülhet álmuk a sonkás-gombás verzióval. Nagyon nagy csodát ilyen étellel nem lehet robbantani, összességében nincs baj.

Pont: 8/10

Ízvilág: Változatos. Leginkább így lehet jellemezni egyszerre az egészet. A legintenzívebb és lemaradandóbb élményt a mustáros nyújtja, ennek alapja egészen karcos, ami segít tisztán tartani a légutainkat. Itt a kolbász és a paradicsomkarika adja a pluszt, utóbbi egészen lédús viszont a kolbász leginkább az elõre szeletelt fóliázott okosság, minõségileg csak egy közepest üt meg. A ragus olyan mintha pitába töltöttünk volna némi bolognai szószt amihez társul rendes szintén lédús paradicsom. A sajt itt kellemesen nyúlós és ízre is egészen rendben van. A sort a sonkás-gombás zárja ahol a tejföl és a sonka minõsége sajnos szintén elmarad az ízletestõl. A hús tipikus szeletelt gépsonka amihez egy nem túl jó állagú tejföl társul. A gomba konzervízû, szóval a három közül ez a leginkább mellõzendõ. Összességében átlagos minõség, semmi csodafurmányos kézmûves ízvilággal.

Pont: 6/10


Mennyiség: Ahogy már említettem az egy darab erejében nem bíztam és egybõl háromra martam rá, viszont ezzel igencsak átestem a ló túloldalára. A három darab két ember részére is elegendõ lehet ebédre, persze nem fog senki szétrobbanni a telítettségtõl. Mindegyik esetében a cipó nagyjából két átlagos zsemle tésztamennyiségével rendelkezik, a tölteléket meg nem spórolták belõle. Egyedül talán a ragusnál érezni, hogy kicsorog belõle, de a többinél pont elbírja a cipót a töltelék mennyiségét. A három bõségesen elég ebédre, de nyugodt szívvel megoszthatjuk egyik éhesebb kollégával is felét a dózisnak.

Pont: 9/10

Kiszállítási idõ: A köztes távolság 3.6 kilométer, de hála baromi széles úthálózatunknak ezt a rendelés pillanatában körülbelül 8-9 perc alatt lehet megtenni a szabályokat betartva. A visszaigazolásban megadott 50 perc nem tûnik halálosnak de a valóságban egy kicsit megcsúszott a mutatvány mivel 73 percbe tartott a kiszállítás. A kaját elkészíteni nem túl hosszadalmas mûvelet, így feltehetõen az ebédidõben egyszerre lecsapó éhesfalka lassított a mûködést. A futárunk Arsenal mezben vállalta a kiszállítást, valószínûleg a vasárnapi csúcs-szuper eredmény elõtt rója le tiszteletét.

Pont: 5/10

Ár/érték: Sikerült beleszaladnom egy boldog órás akciósávba így az egészet 2295 forintból sikerült megúszni, ami kis matek után darabonként 765 forintot eredményez. A három darab egy fõre vetítve sok is, az egy meg kevés. Nem okozott olyan élményt melytõl napokig csak keresem önmagam, átlagos ízvilág nem túl prémium minõséggel, de ilyen árkategóriában ez nemes egyszerûséggel kivitelezhetetlen. A kaja mag szerencsére kicsit kiszakad a napjainkat jellemzõ burger-pizza-gyros háromszögbõl, egy hangyányit más, de mégis észrevehetõ a külön/bség. Az akció -10%-ot jelent szóval tessék ügyesen rendelni 12 elõtt és akkor mindenki boldogabb lesz.

Pont: 8/10

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/fabito-pizzeria-sonkas-...

sponsored links

Keres?s