Ez van, ez volt, ez lett

2014-07-17

sponsored links

Röstellem ismét leírni, de nem tehetek måst. Bocsesz, ez volt itthon.
Benéztem a hûtÔbe és ez a låtvåny fogadott: egy marék borsó, egy marék zöldbab, egy ki darab répa, egy fél szår póré, egy-két paradicsom...
Na? Mit lehet ebbÔl fÔzni?
Levest olaszosan.
MondhatnĂĄm Ășgyis, benĂ©ztem a hĂ»tĂ”be Ă©s egybĂ”l Ă©szere vettem egy kissĂ© szĂ©tszĂłrt Minestrone levest. AztĂĄn fogtam magam, Ă©s csak Ășgy, összeszĂłrtam. 
Minestra vagy Minsetrone; kinek ez, kinek az, ebbe nagyon nem szeretnĂ©k belemenni. Rengeteg fajtĂĄja lĂ©tezik, Ă©rdemes utĂĄna nĂ©zni Ă©s elveszni a sokasĂĄgĂĄban, mĂĄr csak azĂ©rt is, hogy rĂĄjöjjĂŒnk mennyire egyszerĂ», egy jĂł, tartalmas levest fĂ”zni csak Ășgy, egyszreĂ»en.














OLASZ ZÖLDSÉGLEVES
vagy
MINESTRONE
HozzĂĄvalĂłk:
15 dkg zöldbab
15 dkg zöldborsó
10 dkg sårgarépa
35 dkg paradicsom (3db)
4 ger. fokhagyma
1/2 szål póréhagyma
3 ek. vörösborecet
5 dkg makarĂłni 
rozmaring
bazsalikom
bors, sĂł
olĂ­vaolaj
A pĂłrĂ©hagymĂĄt Ă©s a paradicsomot felkockĂĄzzuk, majd olĂ­vaolajon 5 perc alatt, sĂ»rĂ»re pĂĄroljuk, sĂłzzuk, borsozzuk, hozzĂĄadjuk a vörösborecetet,  valamint a zĂșzott fokhagymĂĄt.
Ezen idĂ” alatt elĂ”kĂ©szĂ­tjĂŒk a zöldsĂ©geket; a sĂĄrgarĂ©pĂĄt 3-4 centis hasĂĄbokra vĂĄgjuk Ă©s a zöldbabot feldaraboljuk, aztĂĄn a borsĂłval egyĂŒtt az alaphoz adjuk. FelöntjĂŒk bĂ”sĂ©gesen vĂ­zzel (1,2dl) Ă©s kĂ©szre fĂ”zzĂŒk, közben beleszĂłrjuk a kis darabokra tört makarĂłnit. 
Amikor a tĂ©szta Ă©s a zöldsĂ©gek is megpuhultak, illetve a fĂ”zĂ©s utolsĂł pillanataiban friss, aprĂ­tott rozmaringgal Ă©s bazsalikommal Ă­zesĂ­tjĂŒk.
TermĂ©szetesen mĂĄsfĂ©le aprĂł tĂ©szta is megfelel, de rizzsel is kĂ©szĂ­thetjĂŒk. 


  
  


Folytatás a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2014/07/...

sponsored links

Keres?s