Extra gyors nutellás csiga

2014-04-17

sponsored links

Egy csiga, két hozzávaló, három perc.

nutellás csiga

Na ez kérem, már tényleg a villámnál is villámabb kategória, amikor abszolút semmire nincs idõnk, de jól esne egy kis desszert, de nincs kedvünk gyúrni, maszatolni, edényt összekenni. Így történt ez velem is úgy egy hete. Nálam általában (no nem mindig, de többnyire) van a hûtõben feltekert leveles tészta. Pont az ilyen alkalmakra. Nutella is akad, és bármily meglepõ, nem a gyerekek, hanem Férj végett. :-) Nem vagyunk ugyan nagy Nutella fogyasztók, veszünk 1 üveggel, az pár hónapig elvan a kamrapolcon. Ezzel a csigával nem kell szórakoznod, tényleg kész vagy vele 3 perc alatt. Fagyasztottal is dolgozhatsz, a 3 perc azonban a felengedési idõ miatt nem tartható :-)

Hozzávalók

1 cs. leveles tészta (hûtõpultból)

házi mogyorókrém

(vagy bolti)

A tésztát kitekerjük megkenjük alaposan mogyorókrémmel, a tésztához járó sütõpapír segítségével a hosszanti oldalánál kezdve feltekerjük, éles késsel ujjnyi vastag szeleteket vágunk, és 200-220 fokra elõmelegített sütõbe toljuk. Pirulásig sütjük (kb. 15 perc). Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp: Én tettem bele villával összetört banánt is, ezt azonban csak azoknak ajánlom, akik szeretik a megsült banán ízét! Nálunk a fiúknak nem, csak nekünk csajoknak jött be a banános verzió ;-)



nutellás csiga

A fogyasztó:

DSCF8052

Gyertek Facebook-ra is!


Hasonló bejegyzések:




kakaóscsiga_2
Kakaós csiga hipp-hopp



Sós csigabiga


Fánk_2
Nutellás fánk


DSCF9762_2
Nutellás kekszek




Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/04/17/extra...

sponsored links

Keres?s