Expressz kókuszos

2014-05-08

sponsored links

A Fb-on találtam ezt a receptet, egy ismerõsöm osztotta meg. Még olvasni is jó volt, annyira tetszett. A kókuszt nagyon szeretem így semmi nem tartott vissza, hogy elkészítsem. Meglepõen gyors a sütemény, amolyan "bögrés" tészta. Talán egy kicsit többet vártam tõle, de finom. Természetesen magamra szabtam, fel kellett turbózni:)
Hétköznapi édesség, mikor csak arra vágyunk, hogy gyorsan, valami finomat!
(1 csésze, azaz cup- 250 ml)

Hozzávalók egy közepes tepsihez:

250g kókuszreszelék, 1,5 csésze kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, 4 tojás, 1 csésze kókusztej (lehet sima tej is!), 2 csésze rétesliszt, 2 tk. sütõpor, 6 dl habtejszín, 0,5 dl kókuszlikõr

Elõmelegítjük a sütõt 180 fokra.

A kókuszreszeléket egy keverõtálba összekeverjük fél csésze kristálycukorral és a vaníliás cukorral.
Ezután habosra keverjük a tojásokat az egy csésze cukorral, hozzászitáljuk a lisztet, sütõport és beleöntjük a kókusztejet is. Együtt csomómentesre dolgozzuk.

A tepsibe sütõpapírt helyezünk, elfelezzük a cukros-kókusz keveréket, és meghintjük vele a tepsi alját, hogy mindenhova jusson. Erre simítjuk az illatos masszát, ezután a massza tetejét is megszórjuk a megmaradt, másik fél adag kókuszkeverékkel. Ennyi.

Mehet a sütõbe, kb. 20-25 perc alatt készre sül. Mikor már szép aranyszínû a teteje, de belül még kicsit nedves a tészta, na akkor jó, semmiképp ne szárítsuk ki!

Mikor kivettük a sütõbõl, csináljunk rajta sok apró lyukat, mert meg fogjuk locsolni a tejszín-kókuszlikõr keverékével. Ettõl még lucskosabb, még intenzívebb lesz az ízhatás!
A locsolást végezhetjük két részletben is, azt már látjuk, mennyit vesz fel a tészta.

Pár órát pihentetjük, hidegen a legfinomabb, akkor a tejszínes áztatás olyan hatást kelt, mintha egy finom, könnyû, felismerhetetlen krém volna benne:)
Kókuszfüggõknek kihagyhatatlan!!!

Jó sütést!

Folytats a blogon ... bakeann.blogspot.com/2014/05/expressz...

sponsored links

Keres?s