Expressz csokis perec

2014-04-16

sponsored links


 Édes bûnözés mesterfokon. Miért ne indulhatna így a bejegyzés. Ez a recept egy ropogós csokis keksz alapjában véve, de bármilyen kiszúróformával elkészíthetõ. Esetemben a nagymamaféle rugós pereckiszúró került a kezem ügyébe. 

Hozzávalók kb. 30 darab perechez:
Elkészítési idõ: kb. 30 perc

30 dkg liszt + liszt a nyújtáshoz
5 dkg kakaó
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 ek. vaníliás cukor 
3 tojássárgája 
1 csipet só
1/2 tonkabab ( elhagyható)

Bevonáshoz 10 dkg tej- vagy ét- vagy fehércsoki

  • A lisztet a kakaóval, porcukorral, vaníliás cukorral, sóval és egy fél reszelt tonkababbal összekeverjük.
  • Kis kockákra vágjuk a margarint és hozzáadjuk a tojássárgákkal együtt az elõbbiekhez. 
  • Sima tésztát gyúrunk a hozzávalókhoz. Maximum 10 percre a hûtõbe tesszük.
  • Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastag tésztát nyújtunk. Ebbõl vágjuk ki a pereceket a formával. 
  • Béleletlen tepsibe sorakoztatjuk a nyers süteményeket. 
  • Elõmelegített sütõben 6-os fokozaton vagy 210 fokon maximum 10 percig sütjük az édességeket. 
  • Kivesszük a sütõbõl és hagyjuk kihûlni
  • Közben egy lábasban vízgõz fölött felolvasztunk valamilyen csokoládét. Ebben az esetben tejcsokit használtam. 
  • Amikor kihûltek a perecek, meglocsolom vékonyan csokoládéval. Majd hagyom megszilárdulni a bevonatot. 
  • Azonnal ropogtathatjuk a tonkababtól igazán különleges süteményt. 





Gasztroblog Boldog Kuktától Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2014/04/expr...

sponsored links

Keres?s