Eton Mess málnával
sponsored links
Ma reggel amikor felébredtem ezt a desszertet láttam lelki szemeim elõtt. Elõször habcsókokat kellett sütnöm, amíg ablakot pucoltam az egész tepsi szénné égett. A második adag tûrhetõ lett, nem tökéletes hófehér, de a krémbe megfelelõ.
Hozzávalók 4 adaghoz:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
6 db habkarika
5 dkg porcukor
málna
Elkészítés:
Felverem a behûtött tejszínt kissé a porcukorral, majd a mascarponéval tovább habosítom teljesen simára. A kész krémbe belekeverem az összetört habcsókokat.
Rétegzés:
alulra pár szem málna, krém, középre málna, újabb adag krém és a tetejére málna, meghintve habcsók morzsával.
Közvetlenül tálalás elõtt állítsuk össze a krémet, mert akkor marad ropogós a habcsók.