Eton mess

2014-06-09

sponsored links

 
Mert ki mondta, hogy csak télen lehet
Eton mess-t készíteni?
(Mondjuk nyáron illik azért többet mozogni utána! :)))
Hozzávalók:
-6 tojás fehérjéhez 
-40 dkg porcukor 
-1 tk ecet-sima 10%-os-fénye és tartása lesz tõle.
  És nem lesz ecet ízû a kész hab! 
-1 ek vaníliás cukor (el is hagyható)-ezekbõl lesz a habcsók; 
-5-6 dl habtejszín 
-1 kg friss eper (eredetileg-télen viszont bármilyen bogyós gyümölccsel képes vagyok felszolgálni és/vagy megenni-ribizli, málna, szeder... :) 
Kövezzetek meg! :)
A sütõt elõmelegítem légkeveréssel 120 fokra. 
A fehérjét a cukrokkal nagyon kemény
habbáverem fel és az ecet is belekerül.
Habkarikákat nyomok egy sütõpapíros tepsibe
(mindegy, mekkorákat) és így kerül a sütõbe kb. 1 órára.
A habtejszínt olyan keményre verem fel,hogy már
ne cseppenjen le a habverõrõl; 
a habcsókot nagyobb darabokra töröm
(ezért is mindegy a méret), 
óvatosan összeforgatom a tejszínnel,
ezt poharakba adagolom
és a tetejére kanalazom az epret. 
 Meg közé!
Sõt, akár alá is lehet! :)
De mindenképpen érdemes úgy adagolni,
hogy mellé is maradjon! :))) 


Folytats a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2014/06/eton...

sponsored links

Keres?s