Eszkimókunyhók

2014-07-08

sponsored links

Mókás, játékos, dekoratív kis desszert, és mindezek mellett nagyon finom is. A kisfiamnak nagy kedvence - és most mosolyogni fogtok - a férjemnek is. :) Na, nem mintha én nem kapkodnám be egyiket a másik után - olyan igazi kis nassolni való, ami nagyon kínálja magát. 
A fotók jó két hete készültek róla, azóta már kétszer csináltam, olyan nagy sláger lett most nálunk. Mivel épp meggyszezon ideje volt/van, tettem bele friss meggyet is, ami még jobban feldobta az ízét (télen meggybefõttel is készülhet). Ja és nem fogjátok elhinni: egyszerû citromfacsaróval formázom a kis kunyhókat. :)

A pöttyös kézmûves kerámiák megtekinthetõk és megvásárolhatók a webáruházban
az alábbi linken: www.gabriellawebaruhaza.hu 


Hozzávalók a kekszes réteghez:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- kb. 10 dkg puha vaj (szobahõmérsékletû)
- 5 dkg porcukor
- 2 csapott evõkanál kakaópor
- 2 evõkanál rum (vagy rumaroma, ha gyerekeknek készül)
- néhány evõkanál tej (csak annyi, hogy jól összeálljon a tészta, de ne legyen ragacsos)

A kókuszos réteghez:
- 1 dl tej
- 1 csapott evõkanál cukor
- 1 csapott evõkanál liszt
- kb. 5-7 dkg kókuszreszelék 

+ megmosott/kimagozott/lecsepegtetett meggy





Elkészítés:
1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval - utoljára adjuk hozzá a tejet folyamatosan, mert abból csak annyi kell, hogy összeálljon a massza, de ne legyen ragacsos.
2. A kókuszos réteghez a tejet felforrósítjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük és alacsony lángon besûrítjük. Belekeverünk annyi kókuszreszeléket, hogy ne legyen túl száraz sem a krém, de nagyon lágy sem, mert akkor nem fog kijönni a formából. Picit kihûtjük.
3. A citromfacsaró belsejébe fóliát nyomkodunk (folpackot), majd az ujjunkkal belenyomunk picike kókuszos réteget, majd a kekszes réteget a forma széleire tapogatjuk úgy, hogy a közepébe tudjunk nyomni egy szem kimagozott meggyet, melyet befedünk a kekszes réteggel. (az alja sima legyen, hogy szépen megálljon). Ezután kiborítjuk a kis kunyhót egy tálcára, lehúzzuk róla a fóliát. Ezeket a mûveleteket addig végezzük, míg tart a kókuszos krémbõl és a kekszes tésztából.
4. Azonnal is fogyasztható, de tapasztalatom szerint másnap a legfinomabb, mert kellemesen átpuhul és jól összeállnak a rétegek, ezért én 1 éjszakára a hûtõbe tettem.




Jó étvágyat!
  

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2014/07/eszkimo...

sponsored links

Keres?s