Esküvõi torta (menyasszony és võlegény)

2014-08-13

sponsored links

IMG_0481Ezek nem nekünk készültek, hanem én készítettem õket Panna esküvõjére. :)

Már nem most volt, de itt most jutottam el addig, hogy közzé tegyem. :)

Életem második esküvõi tortája volt és féltem tõle picit.

Maga az elképzelés egyedire sikeredett, hiszen nem sok olyan esküvõi torta van (szerintem), ami két külön tortából áll és a két fõszereplõt jeleníti meg.

Panna és Dani egy-egy tortában.

Ízüket tekintve mindkettõnek a felsõ két szintje feketeerdõ ízesítésû lett, a menyasszony alsó szintje kókuszos, a võlegény alsó szintje párizsi krémes, vörösborban sült meggyel szórva.

Gyönyörû magas piskótákat sütöttem hozzá.

IMG_0454

Az alsó piskóta 25 cm átmérõjû volt, a középsõ 20 centis és a legfelsõ 15 cm-es, amihez kaptam a menyasszony keresztapukája által készített tortakarikát. Merthogy ilyen kis formám nem volt.

Összesen 86 szeletes volt a két torta.

Ezekbe a tortákba a gyakorlatos feketeerdõ receptet használtam, ami szerintem finomabb annál, ami már a blogon van itt: Feketeerdõ torta.

Az alaprecept egy hagyományos 22 cm-es tortához így hangzik. (Ekkor nem burkoljuk, hanem kívülrõl is habbal vonjuk be.)

Kakaós piskótát sütünk és 3 lapba vágjuk.

Vaníliás tejszín:

4 dl növényi tejszín

pici cseresznye pálinka ha van

van. cukor (nálam aroma)

Csokis tejszín:

4 dl növényi habtejszín

6 dkg olvasztott csokoládé

Meggy puding:

50 dkg meggy

10 dkg cukor

5 dkg pudingpor (fõzõs vaníliás)

cseresznye pálinka (opcionális)

A tejszínes részeket nem kell magyarázni, a meggyes puding elkészítése pedig a következõ:

A meggyet a cukorral elkezdjük melegíteni. Levet ereszt, amit besûrítünk a pudingporral.

Vagyis mikor levet eresztett a meggy, veszünk ki belõle egy keveset, elkeverjük a pudingporral és visszaöntjük a meggyhez.

Ez megfogja a folyadékot. Ahogy hûl még szilárdul.

Betölteni úgy töltöttem, hogy az alsó lapot csokis tejszínnel nyomtam körbe, majd vaníliás tejszínnel, aztán meggyel és így, míg betelik a lap.

A következõ szint: vaníliás tejszín, meggy, csokis tejszín.

Csokis tejszínnel kenik körbe, ha nem burkolják.

IMG_0455

IMG_0456

Ez pedig itt a párizsi krémes, vörösborban sült meggyes torta kezdeti fázisa. :)

IMG_0459

Võlegény, alsó torta. Alá kell dúcolni, csokis szívószálakat készítettem és azokat szúrtam bele oszlopnak. Ez megtartja a felsõ két szintet.

IMG_0460

A legfelsõ két tortát próbáltam némiképp testszínûre porfesteni.

IMG_0461

IMG_0462

Így várakoztak egy ideig a hûtõben. Aztán jött a díszítés.

IMG_0463

Kicsit legó emberkés kinézetük lett, de szerintem cukik. :)

A menyasszonynak napraforgós csokra volt, így kapott egy napraforgót. Plusz a bal oldalán földig érõ masni díszítette a ruháját, így azt is kapott. A fátyollal az elvitel napjáig bajban voltam, de aztán rájöttem a megoldásra, mielõtt elvitték.

IMG_0475

A võlegénynek francia nyakkendõje van, õ is kapott végül egy napraforgót, ami itt még nincs rajta. :)

IMG_0477

Együtt a pár. Nézik egymást. Persze az esküvõn fordítva lett kirakva, így egymástól le néztek. :/

IMG_0480

A fátyol egy csík tüll lett, amit dróttal szúrtam a fejébe. Azt takartam egy napraforgóval, majd kapott egy kis darab cukorcsipkét, mert a csipke motívuma hasonlított Panna eredeti fátylának szegélyéhez.

IMG_0482

IMG_0483

Nagyon nagyon izgultam, hogy épségben megérkezzenek a tortával a helyszínre. De szerencsére rendben megérkezett, felvágták és boldogok voltak! :)

A kókuszos és a párizsi krém receptjét a KRÉMEK, PISKÓTÁK menüben megtaláljátok.

A vörösborban sült meggy receptje itt elérhetõ.

Hogy az én tortám milyen lesz? Nem tudom. Nem én készítem és igazából nem gondolkodtunk nagyban, mert meleg lesz és fesztivál. :)

Annyit sejtek, hogy csokis-málnás lesz, mert azt rebesgették. :)

Mindenrõl beszámolok majd Nektek! :)

Most pár napra elköszönök!

Sok puszi és addig is lájkoljatok a Facebookon! :)

ddddd

10566498_665306733538333_312770974_nHopp, egy fotó, ahogy éppen felvágják! :)


Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/08/13...

sponsored links

Keres?s