Erdélyi raffaello szelet

2014-08-11

sponsored links

Imádom a kókuszos süteményeket, a tepsis raffaello szelet amit már nagyon régen felraktam az oldalra, meg a kókuszkocka, nagy kedvenceim. A minap megláttam ezt a süteményt egy fotón és nem gondolkoztam azon, hogy érdemes-e miatta felfûtenem a konyhát. :) A krém a 10 db tojássárgával valami csoda, és a diós kakaós réteg nagyot dob az ízvilágon. Tetemes mennyiség lesz belõle, úgyhogy hívjunk nyugodtan vendégeket! :)

 
 
 

Kókuszos tészta hozzávalói:
  • 5 darab tojásfehérje
  • 150 g cukor
  • 150 g kókuszreszelék
  • 2 kanál liszt
  • 1 csomag sütõpor
  • kis citromlé

Diós-kakaós tészta hozzávalói:
  • 5 darab tojásfehérje
  • 150 g cukor
  • 150 g darált dió
  • 3 kanál kakaópor (nem cukrozott)
  • 2 kanál liszt
  • 1 csomag sütõpor

Krém:
  • 10 darab tojássárgája
  • 200 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás fõzõs pudingpor
  • 300 ml tej
  • 250 g vaj
  • + csokireszelék és kókuszreszelék a szóráshoz


Elkészítés:
  1. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük.
  2. A kókuszos (fehér) tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel habbá verni és félidõben hozzáadjuk a cukrot, amivel fényes kemény habot verünk, egészen addig míg a cukorszemcsék már nem érezhetõk a habban.
  3. A sütõporos, lisztes kókuszkeveréket a habba forgatjuk óvatosan egy szilikonlapáttal.
  4. Sütõpapírt tegyünk a gáztepsibe amire elõzõleg rajzoljunk egy 22x30 cm-es téglalapot és erre a rajzra simítsuk el a kókuszos tésztát. Süssük 180 fokon 15-20 percig, nekem kellett a 20 perc mert egy régi 20 éves gáztûzhelyem van. Az eredeti recept 15 percet írt.
  5. Megvártam, hogy megsüljön és utána álltam neki a másik tészta összeállításának, mert csak egy gáztepsim van. Ugyanúgy készítjük mint a világos tésztát, csak a diót a kakaóval, sütõporral és liszttel keverjük össze, így mehet a kemény habhoz. Ezt a barna tésztaalapot is megsütjük.
  6. A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverõvel kikeverjük, majd a pudingport is hozzákeverjük, végül a tejet kis adagokban szintén belekeverjük. Sûrû krémet fõzünk, majd hideg vízbe állítva, sûrûn kevergetve szobahõmérsékletûre, tehát nagyon langyosra hûtjük.
  7. A puha vaja robotgéppel beledolgozzuk.
  8. A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokit reszelünk és kókuszreszeléket szórunk. Tegyük hûtõbe pár órára, de a legjobb egy éjszakára és utána gyönyörûen szeletelhetjük.
 
 
Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/08/er...

sponsored links

Keres?s