Erdei gyümölcsös hajdinakása

2014-06-14

sponsored links

erdei gyümölcsös hajdinakása pohárban.jpg

Mivel a hajdina gluténmentes gabona, és más gabonaféle nem lett hozzáadva, így egy gluténmentes reggeli receptjét közlöm most. Pohánka, pogánygabona, tatárka, tatárbúza, kruppa, haricska néven terjedt el bizonyos helyeken. A sugárterápia okozta egészségkárosodásokat képes helyreállítani, amennyiben gyakorta fogyasszák. Magas vérnyomás kezelésekor is ajánlott rendszeresen hajdinát fogyasztani. (Korábban pedig már jeleztem, hogy a fogyókúrákban is jó szolgálatot tesz.)

A recept:

Hozzávalók:

  • ribizli, málna, szeder, szamóca, stb. 
  • 1 bögre (2,5-3 dl) hajdina
  • datolya vagy mazsola
  • víz
  • növényi tej
  • kókuszvirág cukor (vagy nyírfa cukor, xilit, stb.)

 

Elkészítés:

 A hajdinát alaposan átmossuk, majd annyi vízzel, ami épp ellepi, elkezdjük fõzni. A fõzés során barnás színû habja keletkezik, amit kanállal leszedünk róla. Amikor a víz már elfõtt, hozzáöntünk egy kevés növényi tejet, amennyit még magába szív. A megpuhult hajdinakásához ízlés szerint keverünk feldarabolt datolyát. Ha nem elég édes így sem, kókuszvirág cukorral édesíthetjük még. (Ha télen fagyasztott gyümölcsöket használunk, akkor érdemes kiengedni, aztán a kásához keverni.) A megmosott, leszemezett gyümölcsöket a megfõtt hajdinához keverjük. Tálaláskor egy-két szál menta- vagy citromfûlevél feldobja az ízét.

erdei gyümölcsös hajdinakása.jpg

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2014/06/14/erdei_gyu...

sponsored links

Keres?s