Epres trifle

2014-08-19

sponsored links

A trifle tipikus angol desszert, gyors és pofonegyszerû, szabadon variálható. Itt Angliában a szupermarketek polcain több változattal is lehet találkozni, de véleményem szerint egy ilyen gyors édességet bármikor elkészíthetünk otthon is.
Tulajdonképpen piskóta, gyümölcs, krém és tejszínhab rétegzésérõl szól az egész. A piskóta lehet sima, kakaós, gyümölcsös, töltött is, amit alkohollal locsolunk meg. A gyümölcs lehet friss, párolt, de akár befõtt is, de népszerûek a gyümölcszselés trifle változatok is. A krém lehet puding, fõzött krém, tejszínes krém de akár krémsajttal készített is. A készítésnél két dologra érdemes oda figyelni, nagyon fontos hogy a különbözõ rétegek harmonizáljanak egymással, illetve tálalás elõtt több órán át hûtsük a desszertet, hogy az ízek összeérjenek.
Korábban készítettem alma-karamell trifle-t, a receptet itt találjátok:
Alma-karamell trifle

Ezúttal epres-vaníliás triflet-t készítettem. Arányokat nem írok, nem méricskéltem, amikor készítettem, illetve ennél a desszertnél, vélemény szerint az arányok változhatnak, készítse mindenki úgy, ahogy szereti.:)

Rétegek:
-Fehér piskóta (egy kevés tejet vanília likõrrel ízesítettem és ezzel locsoltam meg)
- Vaníliakrém (egy csomag pudingport 3 dl tejjel készítettem el, majd miután kihûlt hozzákevertem kb. 2 dl tejszínbõl vert kemény habot)
- Gyümölcsös réteg: friss eper
- Tetejére: tejszínhab és ismét friss gyümölcs





Folytats a blogon ... mezesotthon.blogspot.com/2014/08/epre...

sponsored links

Keres?s