Epres tiramisu Anyucinak

2011-05-01

sponsored links

Anyukám nagyon szereti a banános tiramisut. Ezért úgy gondoltam, hogy Anyák napjára elkészítem Neki, a szezonnak megfelelöen eperrel. A gond csak az, hogy 3ooo km-re vagyunk egymástól, így én fogom elfogyasztani. De azért virtuálisan küldöm Anyukámnak és Nagymamáimnak is természetesen, valamint a család újdonsült anyukájának, az én növérkémnek.


Hozzávalók:
  • 2 tojás sárgája
  • 4 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 1 tk. kristálycukor
  • kb. fél csomag Maria (vagy Albert) keksz
  • 250 g eper
A kekszet egy zacskóba tesszük, lezárjuk és a húskloffolóval apró darabokra zúzzuk. Az epret megmossuk, kis karikákra vágjuk, picit megcukrozzuk. A tojássárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük, majd kanalanként beleadagoljuk a mascarponét. Ezután az egészet a habbá vert tejszínnel lazítjuk. Az elökészített poharakba a képen látható sorrendbe rakosgatjuk a hozzávalókat: eper, krém, keksz. Keksz helyett babapiskótát is használhatunk (ezt kakaóba vagy narancslébe márthatjuk). 1-2 órára a hütöbe tesszük. Ebböl a mennyiségböl a 4, általam köszöntött anyuka biztos jóllakik.

És még valami. A következö dalocskával is szeretnék még Anyukámnak kedveskedni. Anyuci, tedd fel a fejhallgatót!!



Folytats a blogon ... borsandpepper.blogspot.com/2011/05/ep...

sponsored links

Keres?s