Epres-spenótos smoothie reggelire

2014-05-05

sponsored links

IMG_0122



Tavaly februárban csatlakoztunk Zizi cukormentes kihívásához. Nem kevés kitartás kellett hozzá, de a hónap végére nagyon jól éreztük magunkat, és mivel szeretjük a zöldségeket és gyümölcsöket, azóta sok-sok vegetáriánus és vegán recept is felkerült a blogunkra. Idén nem tudtam bekapcsolódni a kihívásba, mert pont februárban érkezett hozzánk a családba G. (aki lassan már 3 hónapos lesz). A babázás elsõ heteiben nagyon elfoglalt voltam, viszont a regenerálódás után úgy döntöttem, hogy elbúcsúzom a péksüteményektõl. Az elsõ hét gyötrelmes volt, de közben tudtam, hogy ezzel nagyon jót teszek a szervezetemnek. Hétköznap reggelente szinte mindig valamilyen turmixot (smoothie-t) vagy juice-t iszom. A gyümölcsök és zöldségek centrifugálásában nagyobbik kisfiam, B. is mindig segít, már nagyon rutinosan dobálja a gépbe az almát, répát és általában õ is iszik belõle egy pohárkával. Több verzió is készült már a blogra, folyamatosan kísérletezem (most éppen egy zabpelyhes változattal) és Zita blogjáról is kipróbáltam már több receptet.

Ez a spenótos-epres smoothie  elõször nekem kicsit merésznek tûnt, de annyira finom lett, hogy azóta töbször ismételtük. Az eredeti receptben áfonyával készítik, de mivel az áfonya most még nem szezonális, inkább eperrel próbáltam keverni, és kellemes meglepetés volt. Nagyon krémes lett, az íze édeskés és inkább a gyümölcs dominált benne, a spenótot nem igazán éreztem. A lenmagot teljesen fiomra darálta a gép, így nem lett ?darabos? a turmixunk.  Aki szereti reggelire a smoothie-t, próbálja ki. Nagyon egyszerû, gyorsan elkészíthetõ, krémes és gyümölcsös variáció.



IMG_0103



Recept (2 személyre):

2 nagy marék spenótlevél vagy 4 bögre bébispenót megtisztítva

1 bögre szójatej vagy mandulatej

1-másfél bögre eper (vagy áfonya) megtisztítva

1 evõkanál õrölt lenmag

2-3 teáskanál avagé szirup, vagy nádporcukor

Ha nem bébispenótot veszek, akkor a megtisztított spenótleveleket kicsit összetépkedem. A többi hozzávalóval együtt a turmixgépbe teszem, majd legalább 2-3 percig turmixolom.

Eredeti recept: vegetariantimes.com




Folytats a blogon ... wannabechef.cafeblog.hu/2014/05/05/ep...

sponsored links

Keres?s