Epres-rebarbarás francia pite

2014-05-17

sponsored links

 

A világ egyik legegyszerûbb süteménye. Ha valami üdítõ, gyümölcsös sütire vágyunk, érdemes kipróbálni. Most van eper is, rebarbara is, szóval itt az ideje megkóstolni :) .

Epres-rebarbarás francia pite

Hozzávalók: 22 dkg liszt, 16 dkg vaj, csipetnyi só, 4 evõkanál cukor, 4 evõkanál hideg víz, 25 dkg eper, 4-5 szál rebarbara, barna cukor, 1 tojás a lekenéshez.

Elkészítése: A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd hozzáadjuk a csipetnyi sót, a cukrot, a hideg vizet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha kész, gombócot formázunk belõle, alufóliába csomagoljuk, majd hûtõbe tesszük fél órára.  Az epret megmossuk, szeletekre vágjuk. A rebarbarát meghámozzuk és felvágjuk. Elõkészítünk egy tepsit, és sütõpapírral kibéleljük. A sütõt elõmelegítjük 180 fokra. Ha letelt az idõ, elõvesszük a hûtõbõl a tésztát 2 részre osztjuk, és lisztezett gyúródeszkán kb. 3 mm vékonyra kör alakúra nyújtjuk.  A tésztára ráfektetjük az eperszeleteket és a rebarbarát, majd megszórjuk barna cukorral. A tészta szélét felhajtjuk, lekenjük tojással, és sütõbe toljuk 25-30 percre.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/05/17/epres-...

sponsored links

Keres?s