Epres Oreo torta

2014-04-17

sponsored links

Több helyrõl hallottam már vissza, hogy Oreo-mániás, Oreo-függõ, stb vagyok. Jönnek a barátnõim, hogy a kolléganõik valami sütis blogról beszélgettek ebédszünetben, aztán mondták, hogy a csaj amúgy Oreo-függõ, és akkor már tudták, hogy kirõl van szó a szomszéd asztalnál. :) Amúgy elég szürreális élmény, hogy én itthon a négy fal között sütögetek, irogatok, aztán ezt emberek olvassák, sõt mi több beszélgetnek róla! Isteni érzés, amikor ilyen visszajelzéseket kapok, úgyhogy ne fogjátok vissza magatokat!

És eszem ágában sincs megcáfolni a függõségemet! Mi sem bizonyítja jobban, mint a húsvéti kreációm: epres Oreos torta. Nehéz rá szavakat találni, mert ebben minden benne van, ami egy édességhez kell: puhaság, ropógós részek, édes krém, lágy piskóta, néha egy-egy savanykásabb eperszem, jesszusmária, hogy mindenkinek ki kéne próbálnia egyszer!



photo 4



Függõségem okán gondolkoztam, hogy mivel lehetne még az Oreot párosítani. Aztán bejöttek az elsõ eprek, amik persze még nem olyan finomak, de azért szódával (vagy Oreoval) elmegy. Gyakorlatilag nincs olyan dolog, ami ne passzolna az eperrel. Jó, mondjuk a pacal ilyen. :) Na de a tejszínes mascarpone krém Oreo darabokkal! Az már szinte a tökéletes kiegészítése az epreknek.



4



Hozzávalók a piskótához (18cm-es tortához):

1 pohár kefír

2 db tojás

1 pohár (a kefír poharával kell méricskélni) cukor

2 pohár liszt

2 ek. kakaópor

0,4 dl olaj

1 cs. vanillincukor

1 cs. sütõpor



Ez az egyik legegyszerûbb piskóta, amit ismerek. A kefírt és a tojásokat egy kézi habverõvel elkeverjük, majd mindent beleöntünk a tálba és összekavarjuk. Voilá, ennyi volt! Mehet 175-180 fokon a sütõbe, olyan 20-30 percre. Én most ezt a mennyiséget 3 db 18cm-es formába osztottam szét, de nyugodtan lehet 1/3 ? 2/3 arányban is elosztani, aztán a nagyobb piskótát majd kettévágjuk, semmi gond.



1



Hozzávalók a krémhez:

500 gr mascarpone

4 dl tejszín

2 cs. habfixáló

6-8 ek. porcukor (kóstolgassuk, ki hogy szereti)

2 tk igazi vaníliás cukor

10 db Oreo keksz

eper tetszés-ízlés szerint



11



A mascarponet kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd felverjük a tejszínt a 2 csomag habfixálóval. Ne vegyünk lécci soha növényi borzalmakat, keressünk min. 30%-os tejszínt, és még az sem az igazi, megsúgom. De ezt én is csak azóta tudom, mióta kipróbáltam, kóstoltam a President 35%-os tejszínét. Úristen, az valami csoda! Ha láttok valahol (sajnos kevés helyen kapni), spájzoljatok be! Szóval, ha megvan a tejszínünk és a mascarponénk is, akkor lassan forgassuk össze õket. Kb. 6-8 kanálnyit vegyünk ki belõle, és tegyük félre a hûtõbe, ez lesz majd a torta borítása. A maradékba jöhet bele az apróra tördelt Oreo és a picire vágott eper.

A torta betöltése következik. Én szoktam azzal trükközni, hogy megnézem, melyik piskóta a legszebb, és azt hagyom meg a tetejére. Most éppen  fejjel lefelé fordítva került a tetõre az egyik piskótakarika, mert így volt eléggé egyenes a felülete.

A külsejére szánt krémet én most egy habzsákkal elõször rányomtam a tortára, nagyjából egyenletesen, és ezután vettem elõ a habkártyát, hogy elsimítgassam a krémet elõször a tetején, aztán az oldalán is. Most még egy hullámos kártyával a szélét is végighúztam. Jó játék ez, el lehet lenni vele egy darabig. :)

Tortának nyomás a hûtõbe, kötelezõ neki egy-két óra pihenés. Díszítésnek szintén habzsákból nyomhatunk kis bogyókat, pár szem eper és keksz, és már készen is vagyunk! Azt hiszem méltó dísze lehet ez a torta a húsvéti asztalnak! Jó étvágyat, egyetek sok sütit húsvétkor is!





12


Hasonló bejegyzések:




photo 03
Oreo-s brownie torta


photo 3
Hófödte Oreo golyók


9
Oreo-s sajttorta


fotó 1
Szívecske minitorta ? kezdõtõl a haladóig




Folytats a blogon ... sutitakarok.cafeblog.hu/2014/04/17/ep...

sponsored links

Keres?s