Epres-mákos pohárkrém.

2014-06-06

sponsored links





Kihasználva hogy még lehet kapni nap érlelte finom, édes epret, délutáni nassolásra egy egyszerû pohárkrém készítettem. Az epret pár perc alatt fûszerekkel ízesítve fõztem, majd kissé besûrítettem. Ameddig az eper teljesen kihûlt, megpörköltem a mákot, kikevertem a tejfölös krémet, majd összeállítottam a  pohárkrémet. Ezután rövid idõre betettem a hûtõbe, hogy az ízek jól összeérjenek, majd amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott. Mivel éppen egy hosszú hétvége elõtt állunk, és az idõjárás is igazi nyárias lesz, sütemény helyett készítsük el inkább ezt a finom pohárkrémet. A siker pedig biztosan nem marad majd el, és boldogan kanalazza majd a család apraja, és nagyja.  








Hozzávalók 4 pohárhoz:

25 dkg eper
4 db babapiskóta
2 ek mák
4 dl tejföl
2 cs vaníliás cukor
porcukor (ízlés szerint)
1/2 citrom reszelt héja
2 ek barna cukor
1 mk õrölt fahéj
1 tk étkezési keményítõ
2 ek víz







Elõször az epret készítsük el, mert mielõtt összeállítanánk a pohárkrémet, teljesen ki kell hûteni.

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

Ezután tegyük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a barna cukrot, egy csomag vaníliás cukrot, az õrölt fahéjat, és a vizet. Forraljuk fel, majd vegyük a lángot kicsire, és fõzzük pár percig.

Az étkezési keményítõt keverjük simára egy pici vízzel, majd öntsük hozzá az eperhez, és kevergetve sûrítsük be. Ezután vegyük le a tûzrõl, majd hûtsük ki egészen.

A mákot tegyük bele egy teflon serpenyõbe, majd kevergetve, pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután rögtön öntsük ki egy tányérra, majd hûtsük ki teljesen. (vigyázzunk nehogy a mák megégjen!!!)

A tejfölt keverjük simára ízlés szerint porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, és a teljesen kihûlt mákkal.

A babapiskótát tördeljük kisebb darabokra.

A poharak aljára kanalazunk a teljesen kihûtött eperbõl 1-2 kanállal, majd kanalazzunk rá a tejfölös krémbõl. Ezután rakjuk ki a babapiskótával, majd kanalazzuk rá a maradék tejfölös krémet, és a maradék epret.

Ezután tegyük be kb. fél órára a hûtõbe, hogy a babapiskóta kissé megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.

Közvetlenül tálalás elõtt vegyük ki a pohárkrémet a hûtõbõl, és rögtön kínáljuk.


Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2014/06/e...

sponsored links

Keres?s