Epres-krémsajtos torta

2011-05-07

sponsored links



Ez a torta a testvére a most megjelent Kifõztükben lévõ barackosnak. A blogot egy ideig most megint a torták fogják uralni, sorban jönnek a tavaszi születésnapok a családban. Ez a férjemnek készült, õ továbbra is a gyümölcsöseket részesíti elõnyben.

Hozzávalók 26 cm átmérõjû tortaformához
az alaphoz:
  • 20 dkg babapiskóta
  • 3-4 dl tej
a krémhez:
  • 40 dkg házi krémsajt vagy mascarpone
  • 35 dkg tejföl
  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejszín
  • 4-5 evõkanál porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 25 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 50 dkg eper
a díszítéshez:
  • 2 dl tejszín
  • 1 zacskó habfixáló
  • 2 kávéskanál porcukor
  • 1 nagy barackkonzerv
  • 1 kis zacskó színtelen tortazselé (nem zselatin!)
  • 2,5 dl a barack levébõl
  • 5-6 szem eper
  • 2-3 szem kivi
  • 1 narancs
  • 1 lime
  • citromfûlevelek
Sütõpapírkorongot vágunk a tortaforma aljába, mert a kész tortát csak ezzel együtt tudjuk átcsúsztatni a tálra.
Egy pillanatra tejbe mártjuk a babapiskótákat, és kirakjuk velük a forma alját. Megtisztítjuk és felaprítjuk az epret. Kis lábosban elkeverjük a zselatint a vízzel, és állni hagyjuk.A krémhez robotgép táljában habverõvel összekeverjük a krémsajtot, a tejfölt, a túrót, a porcukrot, a citromhéjat és a vaníliakivonatot. Közben hozzáadjuk a 2 dl tejszínbõl vert habot is.

Kis lángon, kevergetve fölolvasztjuk a zselatint, elvegyítjük 3 evõkanál krémmel, majd hozzáöntjük a többi krémhez, és az egészet alaposan összekeverjük. A tortaformába öntjük a massza felét, kirakjuk a felaprított eperrel, majd ráöntjük a krém másik felét, és 2-3 órára hûtõbe tesszük.A díszítéshez leszûrjük a barackot, és kis lábosba ...

Folytats a blogon ... mohakonyha.blogspot.com/2011/05/epres...

sponsored links

Keres?s