Epres ?joghurtos szelet

2014-05-18

sponsored links

Na végre itt van az eperszezon, lehet sütni a finomabbnál finomabb süteményeket felhasználásával. Ezer féle variációt lehet kitalálni, mindenki saját ízlésének megfelelõen.

Epres ?joghurtos szelet

Hozzávalók a tésztához: 3 tojás (közepes méretû), 4 evõkanál hideg víz, csipet só, 12,5 dkg porcukor, 12,5 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor; a krémhez: 40 dkg natúr joghurt, 8 dkg porcukor, 1 tasak zselatin,  2,5 dl habtejszín, kb. 40 dkg eper.

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjébõl egy csipet sóval és a vízzel kemény habot verünk, hozzákeverünk 12,5 dkg cukrot, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. A lisztet elvegyítjük a sütõporral és óvatosan a tojásmasszához keverjük. A tésztát sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk, elõmelegített sütõben megsütjük, majd a formából kivéve nedves konyharuhára borítjuk és hagyjuk kihûlni. A zselatinport kevés hideg vízbe áztatjuk. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és négybe vágjuk. A joghurtot a porcukorral simára keverjük. A zselatint a vízzel meglangyosítjuk, csak annyira, hogy feloldódjon a zselatin benne, majd a joghurthoz kavarjuk. A tejszínt habbá verjük és óvatosan a krémhez forgatjuk, majd az epret is óvatosan belekavarjuk. A tésztalapra rásimítjuk a krémet, majd néhány órára hûtõbe tesszük.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/05/18/epres-...

sponsored links

Keres?s