Eperszörp hidegen

2014-06-19

sponsored links



Hozzávalók 5 l-hez:  2,5 kg eper, 3 kg cukor, 2,5 l víz, 1/2 teáskanál szalicil, 1 citrom leve

Elkészítése: Az érett, egészséges epret kicsumázzuk, megmossuk és egy nagy üvegbe tesszük. Kézzel összetörjük, hozzáadjuk a citromlevet meg a szalicilt, felöntjük a vízzel és másnapig a konyhapulton tartjuk. Ekkor hozzáadjuk a cukrot és többször megkeverve, újabb 24 óráig állni hagyjuk. Steril gézen leszûrjük, hagyjuk jól lecsöpögni és tiszta, csírátlanított üvegekbe töltjük, majd rácsavarjuk a tetejét. Kamra polcon tároljuk. A visszamaradt gyümölcshúst ...

Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/06/ep...

sponsored links

Keres?s