Eperkrémes torta születésnapra

2014-05-08

sponsored links

Eperkrémes torta

Ma van a férjem születésnapja. Csokitortát  terveztem, mert a fondant bevonatos tortákat nem kedveli a család (pedig a SAD-ra azt kellett volna készíteni, de így most onnan kimaradok). 
Ám a piacon gyönyörû epret árultak  kiskõrõsi kistermelõk elfogadható áron, azt nem lehetett kihagyni.
De szereti az epres tortát is, tavaly Ezt készítettem neki, és nagyon elégedett volt a küllemével is, az ízvilágával is. Most a tavalyinál egyszerûbb torta lett.
Hat tojásból vizes piskótát sütöttem, úgy mint Itt.
Míg sült a piskóta, a krémet is megfõztem.
Két csomag epres pudingport 6 csapott ek kristálycukorral egy lábasban összekevertem, felöntöttem 6 deci tej és 1 deci meggylé keverékével és sûrûre fõztem. Kevergetve kihûtöttem.
A három lapba vágott piskótát kívül-belül ezzel a krémmel kentem be. A belsejébe minden réteg krémre szeletelt epret raktam. Éjszakára hûtõbe került.
Reggel a külsõ díszítést kicsit elkapkodtam. Általában a csinosítgatásra jut a legkevesebb idõm, pedig azt szeretem csinálni legjobban. Délig is elszuttyogtam volna vele szívem szerint, de sietnem kellett.
Reggel én voltam a lányokkal (unokákkal). Anna már önállóan elkészült, elment az iskolába, de Dorkát elég volt az ágyból "kiénekelni"! Már háromszor elénekeltem a Pálkatapétert, de "mégegyszer" akarta hallani. Aztán verselés következett, mikor pedig végre felkelt, jól eljátszottuk a mosdást, öltözést, reggelizést.
(Csodálkoztam is magamon a türelmem miatt. :)
Az óvoda elõtt nehéz parkolni, a hátizsákjáért vissza kellett mennem, na szóval 9 óra volt majdnem, hogy hazaértem. Gyorsan olvasztott csokiba mártogattam a félretett epreket, egy keveset nylonzacskó sarkába tettem a feliratnak. A maradékkal csokipöttyöket nyomtam a torta oldalára, oszt jónapot!
Találtam gyertyát, de pink rózsaszín, nem kimondottan férfiembörnek való....
Ha idõben megfõ a kakaspörkölt, akkor talán sikerül elugranom a legközelebbi százforintos boltba gyertyáért.
Egy órakor béd, akkor majd kidserül, hogy finom-e a torta?


Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2014/05/eperk...

sponsored links

Keres?s